TÜRKAV Verilen Sözlerin Takipçisi Olacak

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

TÜRKAV Trabzon İl Başkanı Kenan Kuru ve Yönetim Kurulu Üyeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaparak Siyasilerin vermiş olduğu sözlerin takipçisi olacaklarını belirttiler. 
Sandık, herkesi kuşatır. Sandık, Ülke ekonomisini, kişilerin gelir düzeyinden, istihdam alanlarına, iç ve dış etkinliklerin insanları mutluluğa kavuşturmasına kadar önemli yer tutmaktadır. Sandık, sınavdır. Sandık, egemenliktir. Sandık, millet iradesinin varlığıdır.
Sandık, yatırım alanlarında da güçlü bir ülke olmak içinverilecek kararların sonucunugösterebilmektedir. Diğer bir ifade ile sandık Ülkemizde 24 Haziran’dayönetim anlayışına verilecek karar ile Yönetimi denetleyen Anayasal sistem içindeki anlayışlara da cevap olacaktır.

SANDIKLA DEMOKRASİNİN ZENGİNLİĞİ

Sosyal dilime ayıracağımız İşveren, esnaf, köylü, Memur, serbest meslek erbabı,basın çalışanları ve gazetecilerin her şeyden önce hukuk-i haklarla sorumluluklarını yerine getirmesidemokrasinin zenginliğidir. 

YENİLİKLER HALKLA BİRLİKTE YAPILIR

Cumhuriyet Türkiye’sinde reformlara bakalım, ATATÜRK değişiklikleri halkla beraber ve onları inandırarak yaptı. ATATÜRK, Cumhuriyetin kuruluşunda yapmış olduğu reformları vatandaşlara ve kamuoyuna sormadan yapmamıştır. Vatandaşa giderek anlatmıştır. Şapka giyerek yapmıştır. Tahtanın başına geçerek Latin harflerini öğreterek yapmıştır. 

KAMU ÇALIŞANLARINCA SANDIĞIN ÖNEMİ

Demokrasi yolunda Kamu Çalışanlarınca öteden beri sandığın önemi bilinmektedir.
Burada, Kamuda liyakatin esas alındığı, hakkın gözetildiği ve Kamu Çalışanlarının gelir durumunu etkileyen öncelik faktörler için bir şeyler söylenebilir mi? sorusuna öncelikle kişilerin, iktisadı ve toplumsal durumlarını tanımlamak sandıkla gündeme gelmiştir.
Sayın basın mensupları, saygıdeğer kamuoyu, çok kıymetli kamu çalışanı arkadaşlarımız, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri nedeniyle Kamu Çalışanlarını ilgilendiren 3600 ek gösterge gibi açıklamaların olduğu görülmektedir.Ve siyasi partilerin programında yer almaktadır. Öncelikle 3600 ek göstergenin Sayın Cumhurbaşkanınca öğretmenlere ve bazı görevlere verileceğinin ifade edilmesini olumlu karşılamaktayız. Ancak, Bütün Kamu çalışanlarına verilmesinin bütünlüğü sağlayacağının görülmesi gerektiğini önemli görmekteyiz. Bakın 3600 ek göstergeyi alan eğitim durumlarına göre kamu çalışanları mevcuttur. Örnek verirsek, Basın yayın ve Enformasyon İl Müdürü, Kültür ve Turizm İl Müdürü gibi Unvanlarında olanlar gibi bunun dışındadır. Dolayısıyla bu uygulamanın almayanlara da uygulanmasını, alanların ise haklarını aynı anlayışla gözetmek gerektiğini TÜRKAV olarak Kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin zorunlu ve vazgeçilmez hizmetlerini canı pahasına yerine getiren Kamu görevlileri ile hayatının en güzel yıllarını TÜRKİYE’YE hizmet ederek geçirmiş emeklinin feryadına kulaklarını açanlar 24 Haziran’da Kamu çalışanları için programlarında yer alan uygulamalardan 3600 ek göstergeyi vermez ise Türkiye için büyük talihsizlik saymaktayız.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı olarak ifade ediyoruz. Kamu çalışanları arasında ayrım yapmadan ayrımortadan kaldırılmalıdır.
Kamu Sendikalarının sessiz kalması halinde kamu çalışanlarınca destek görmeyecektir. 

DEVLETİN ZİRVESİ SÖZÜNDE DURMALI 

Sayın Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adaylarınca Kamu Çalışanları arasında ayrıma fırsat verilmemesini buradan ifade ediyoruz. Verilen hakların ise uygulanmasını önemli görmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanı adayları memur ve emekli maaşlarının enflasyonun ve günün şartlarına göre ihtiyaçlara cevap vermemesi olduğunu ifade etmelerinin yanında bütünlük içinde çözümü ortaya koymayacaklarsa tartışma konusu olacağı muhakkaktır.  Devlet orkestra gibidir. Eğer sazdan çıkan nota yanlışsa onu değiştirir. Fakat her saz keyfine başka bir hava çıkarmaz.  

VATANDAŞLA SAĞLIKLI DİYALOĞ 

Sayın Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin programlarında da yer alan Kamu Çalışanlarıyla ilgili konuların 24 Haziran’dan sonra by-pas yapılması veya geri çekilmesi durumunda Sayın Cumhurbaşkanının doğabilecek tepkileri önemsememesi hata olacaktır.  Siyasi partilerin Kamu çalışanlarının ek göstergesinin ve diğer bütün konularında, uzlaşma ve diyalog yolunu seçerek çözüm getirilmesi önemlidir. Ve takip edilmelidir.Öncelikle Sendikalar Kamu Çalışanlarının, Mali ve sosyal haklarına sahip çıkmalıdır. İnat politikasının ne siyasi erke ne bize nede ülkemize bir faydası olmayacaktır. 
Bakın geçmişte ülkemizde felaket yaşanmıştır. Bunlarda birisi El Ninoyağmurları olmuştur. Bu yağmurlar geçmişte kalmıştır.Ama Kamu çalışanlarının geçim düzeyi hep gündemde olmuştur. 
Devletin olmazsa olmazı Kamu görevlileri Memuralar, eğitim, sağlık, gıda, alt yapı, haberleşme, enerji, ulaştırma hizmetleri ve vatandaşa getirilen bütün hizmetleri nasıl yapılmaktadır? Sorusunu sorarak alınacak cevap;  Devletle vatandaş arasında sağlıklı diyalogları kuran Kamu çalışanlarınca yapılmaktadır.  

SENDİKALAR TARTIŞILR HALE GELECEK

Ayrımın olması halinde Sendikalar tartışılır hale gelecektir. Türkiye Kamu çalışanları Kalkınma ve Dayanışma vakfı (TÜRKAV) olarak buradan uyarıyoruz.  AYNAYA DEĞİL, MEMUR VE EMEKLİYE BAKIN. Ortadaki sorunlarını, diyalog ve uzlaşma yolu ile çözmeyi temel ilke edinen TÜRKAV, Kamu sendikalarını buradan uyarmaktadır. 
TÜRKAV’ in, eylem ve sokak lüksü yoktur. TÜRKAV, öteden beri meşru ve makul talepleri savunarak kamuoyunun gündemine getirmiştir. Masanın bir tarafında oturan sendikaların talepleri değerlendirme konusu olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı adaylarının sözlerinin takipçisi olunmalıdır. TÜRKAV, talep ettiklerini almak için daima uzlaşma ve diyalog yolunu seçmiştir. 
TÜRKAV, Memur meselesinde deortaya koyduğu ve çözümü için görüşlerini ifade ederek sendikaların kamu çalışanları arasında yapılacak ayrıma karşı yapmaları gerektiğini önemli görmektedir.  
Bu, dün böyleydi, bugün de böyledir, yarın da böyle olacaktır