TÜRKAV Başkanı Kuru; ''Yavuz Selim'in Büstünü Ana Kucağına Taşıyalım''
Trabzon’da Ortahisar’da bulunan Yavuz Sultan Selim’in büstünün farklı bir yere taşınması ile ilgili Türkiye Kamu Çalışanları, Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yaptı. Yönetim Kurulu adına açıklamayı okuyan TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, konuyu Trabzon’da daha önce görev yapmış valiler ile mevcut Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a ifade ettiklerini belirten Kuru, “Sayın Valimiz Yücel Yavuz’ un duyarlılığına inanıyoruz. Ve Trabzon halkının gösterdiği hassasiyetini ve desteğini kamuoyu ile paylaşırken teşekkür ediyoruz” dedi.

Yavuz Sultan Selim’in Türk ve dünya tarihindeki yönetim anlayışında Trabzon’un yerinin öneminin büyük olduğunu ifade eden Kuru, “Trabzon Valiliğinden sonra Osmanlı Devletinin tahtına çıkması da Trabzon’a ayrı bir anlam katmıştır. 

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Yavuz Sultan Selim’in büstünün mevcut yerinden yani buradan alınarak Trabzon’un başka bir yerine görkemiyle teşhir edilmesini gündeme taşımıştı.  Ne demiştik? “İki ağaç arasında bulunan Yavuz’un büstü taşınmalıdır” Basın aracılığıyla kamuoyunda yapılan açıklamalarımız sonucu kamuoyunun duyarlılığını gördük/ görmekteyiz. Burada bir hakkı teslim ediyoruz. Gözlerimizdeki bakış biri iki diye gösterdiğine cevap olacak olan tarihi bir günü burada yaşıyoruz.  Neden?  İki ağaç arasında teşhir edilen Büyük Türk Hükümdarı Yavuz’ un büstünün Trabzon’ un başka bir semtine taşımak için ortaya konulan görüşle, Trabzon için yüklenilen sorumluluğu yerine getirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz.  Gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.  Trabzon’un, Amasya ve İstanbul tarihinde olduğu gibi dünya tarihinde de önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Kuru, “ İnsanların, görüş ve düşüncelerinin bir birinden farklı olmaları doğrudur.  Yavuz’ un büstünün buradan alınmasının önemine dikkatleri çeken TÜRKAV, Sayın Valimizin vereceği kararına Trabzon halkının objektif anlayışla destek olacağına yürekten inanmaktadır.  Fatih’in fethettiği, Yavuz’un Valilik yaptığı ve Kanuninin doğup yetiştiği şehzadeler şehri Trabzon, bu övgüyü hak etmektedir.  2. Beyazıt’ in oğlu Büyük Türk hükümdarı Yavuz Sultan Selim’ in büstünün buradan alınarak Trabzon’ un daha görkemli bir yerine, Gülbahar Hatun türbesinin yanında Yavuz’ u Anakucağına veya şehrimizin görkemli bir yerinde teşhir etmeliyiz” diye konuştu  

,