TÜRKAV Basın Açıklaması Yaparak Amerika ve İsrail'i Kınadı 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)  Yönetim Kurulu adına TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde (TGC)  Basın açıklaması yaptı.

  Değerli Basın Mensupları;

  Dünyada gücü elinde bulunduranların kural tanımazlığı, insan haklarına olan saygının olmadığı anlayış ve uygulamaları yaşamaktayız. Bu yaşananlardan özellikte Kudüs’te ABD’nin Büyükelçiliğinin açılmasıyla ve Kudüs’ ü İsrail’in Başkenti ilan eden şarlatanlığıyla alevlenen bağnazlıklar Ramazan ayında olmaktadır. Buradan tarihi hakikatlere kısaca bakarak TÜRKAV adına görüşlerimizi sizlerin aracılığıyla paylaşacağayız. 

Küreselleşme adı altında Dünya’ya yön verme çabasındaki büyük devletlerinin yerine, 27 ülkeden katılım sağlanması oynanan başka bir görüntüdür. Kudüs’e Büyükelçiliğini taşıyan ABD‘nin törenine katılan, açıkça destek veren ülkelere bakalım, O, Ülkelerde yaşayan Müslümanlara karşı zulüm ve katliam gerçekleştirdikleri tarihe kara lake düşmüştü. Bu 27 ülkeden Guatemala, Myanmar, Panama, Vietnam gibi ülkelerin katılması neyi anlatmaktadır? 

  Ülkelerinde Müslümanlar zulüm ve soykırımla karşı karşıyadır.

Değerli Basın mensupları;  İnsanın vücudundaki hayatın merkezi kalptır, sosyal uzviyeti ise Milli şuurdur.  Diploması Devletlerarası menfaatlerle, ilişkilerle ve taahhütlerle ilgili bir bilgi ve kazanılan teknikliktir. Buradan diploması ile Milletlerarası akımlara bakıldığında yüzyılları değerlendirmek gerekmektedir. 18 ve 19 yüzyılda ekonomik alanda gelişmiş Avrupa ve Amerika geri kalmış ilerleyememiş milletlerin ülkeleri üzerinde yayılmacı olmuşlardır. Sömürgecilikleriyle, ekonomik ve siyasi değerleri için başkalarının topraklarında, inançlarına karşı yaptırım uygulamaktan geri durmayanlar hep alçaklık içinde olmuştur.  

  ABD’nin Kudüs’te oynadığı bu oyun Küreselleşecek dünyanın “daha mutlu ve huzurlu” olacak rüyasını çabuk sona erdirmektedir. 

  ABD, 11 Eylül saldırılarının hesabını sözde radikal İslamcılardan sormak için önce Afganistan’a gittiği bilinmektedir. Buradan soruyoruz;  ABD’nin kendi yetiştirdiği öcülerde, piyonlarıyla dünyayı kurtarmak gibi senaryolarına dünya hala cevap bulmuş mudur? 

  Elbette hayır! 

  ABD’nin yönetiminin Kudüs’te İsrail’le yapmak isteğinin anlaşılması bakımından hatırlatmakta fayda görmekteyiz.

Milletlerarası akımın hedeflerine bakıldığında Osmanlı topraklarında gözettikleri siyası amaçlarından Rusya’nın Fransa’nın, Almanya’nın, Avusturya, İtalya’nın ve İngiltere’nin hedefinden bir tanesini sizlerle kısaca paylaşmak istiyoruz;” Filistin, Irak, Musul, Suriye gibi Akdeniz’le Hindistan arasındaki Osmanlı topraklarını ele geçirmek. Kudüs’te bir Yahudi Hükümeti, Musul’da bir Nesturî Hükümeti, Suriye’de başka bir manda kurarak… Türk topraklarıyla Arabistan’ın bağlantısının kesilmesi,  Doğu Anadolu’da ise ayrı bir anlayışla Rusların güneye batıya açılma yollarını kapatmakla aynı zamanda Türklerin de doğuyla bağlantısını tamamen kesmek”  Gibi tarihi geçmişte anlayış içinde olanlar bu gün ABD’nin Kudüs’te açtığı büyükelçiliğinin törenine katılmamışlardır.

    Taraf olan ABD yayılmacılığın bir başka görüntüsü içindedir. ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını ve Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıma girişimini Milletin hizmetinde olan kamu çalışanlarının temsili TÜRKAV olarak ret ederek, BM kararlarını ve Uluslararası Hukuku hiçe sayan yaklaşımını şiddetle ve nefretle kınıyoruz.   

  Değerli Basın Mensupları;

  ABD’nin seviyesiz yöneticilerinin açıklamaları İsrail’i cesaretlendirdiğinden Filistin üzerinde saldırıları artmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin( BMGK) Gazze sınırındaki İsrail’in gerçek mermi kullanarak 50’den fazla bu sayı 60’ geçmiş ve binlerce yaralı olduğu halde, Filistinlinin hayatını kaybetmesi sonucu başlattığı soruşturma talebini ABD’nin engellemesi Siyonist İsrail’e cesaret vermektedir. 

  ABD ‘den sonra orta Amerika ülkelerinden Guatemala’nın da Kudüs’te büyükelçiliklerini açacaklarını duyurması ABD’nin yönetim anlayışının Müslümanlara ve Türkmenlere karşı oynadığı senaryoları göstermekte değil midir?  

  ABD’nin Kudüs üzerinde oynadığı ateşten gömleği Müslüman Dünya’sı giymemelidir. 1948’de ABD’nin de içinde bulunduğu destekle kurulan İsrail devleti Arap-İsrail çekişmesi ve savaşlarıyla Ortadoğu’da huzursuzlukların, yayılmacılığın, haksızlığın, uluslararası Hukuk tanımazlığının varlığı olmuştur.

  Siyonist İsrail’in Kudüs Başkenti olamaz. ABD’nin ise, Kudüs’ü İsrail’i Başkenti, ilan etmesi abesle iştigaldir.

  İslam Dünyası toplanışında tepkisini koymalıdır. ABD’nin Kudüs için hesaplarının reddedilmesiyle kabul edilmeyerek hükümsüz olduğunu Dünya’ya ilan etmelidir. 

  Dünya Dengeleri Yahudi’nin varlığını kılamaz.

  ABD tarihin objektifliğine saygısızlığı ile Dünya’nın önüne gelmiştir.

  Dünya Türklüğü geçmişi bilerek, bu günü değerlendirerek yarına bakmalıdır. Bu Üç değerin unutulması inançların, duyguların kaybolmasıdır. Buradan baktığımızda gelinen önemli problem İsrail’in Başbakanı ve oğlunun Türk Devleti ve milletine karşı söylediği şerefsizliklerinde görülen Siyonist devlet anlayışıdır.  

  TÜRKAV olarak bu anlayış içinde olan ABD’nin yönetimini şiddetle ve nefretle kınamaktayız.

               Kamuoyuna saygı ile duyurulur.