Türk işadamlarının Ürdün çıkarması
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com 

Ürdün’ün başkenti Amman’da Türkiye-Ürdün İş Forumu düzenlendi. TOBB öncülüğünde birçok Türk işadamının katıldığı organizasyonda TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren de yer aldı.
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, Ürdün’e çıkarma yaptı. Amman’da Ürdün Başbakanı Hani Al Mulki tarafından kabul edilen TOBB Heyeti, ekonomik ilişkileri ve sorunları masaya yatırma fırsatı buldu. Görüşmeye Ürdün’ün Maliye, Su İşleri, Ulaştırma, Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Bakanları da katıldı.
 
Ürdün Başbakanı ile görüşmenin ardından Türkiye-Ürdün İş Forumu’na katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ticari ilişkileri artırmak istediklerini belirtirken, Ürdün’de su ve alt yapı projelerinde Türk firmaları için daha fazla pay almayı istediklerini söyledi. Foruma Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanlığı yetkilileri, Ürdün Ticaret Odası Başkanı Senatör Nael Al Kabariti ve Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz ile birlikte 50’yi aşkın Türk, 145 Ürdünlü işadamı katıldı.
 
2011 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması’ndan çok şey umut ettiklerini ancak sürecin işlemesinde bazı sıkıntılar bulunduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Şu an 1 milyar dolara ulaşan yatırımlarımızı arttırarak, Ürdün’de daha fazla iş yapmak istiyoruz. Türk firmaları olarak Ürdün’deki altyapı, üstyapı, ulaşım, su ve enerji projelerinde daha fazla pay almak istiyoruz” dedi.