Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şubesinden Müftülerin Nikah Kıymasına Olur 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com




Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şubesi yeni Yönetimi güven tazeledikten sonra ilk açıklamasını yaptı. Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şubesinin yapmış olduğu 6. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 29 Temmuz Cumartesi günü Saat 10.00’da Trabzon İl Müftülüğü Konferans Salonunda Genel Başkan Hazım Zeki SERGİ’nin katılımı ile yapıldı. Genel Kurul’da yapılan seçimde katılan tüm delegelerin oyları ile Arif GÜRSOY yeniden Şube Başkanlığına seçilirken yönetim Kurlu şu isimlerden oluştu..  Ömer Faruk ÇAKIR, Mehmet ODABAŞI, İrfan SERDAROĞLU, Bakı ÇEBİ, Mikdat SÜRMENELİOĞLU, Coşkun TOPKARA.

NİKAHI MÜFTÜLERİN KIYMASINDAN DAHA TABİ NE OLABİLİR 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan bir kanun tasarısı ile Nüfus Hizmetleri  Kanunu’nun 22. Maddesindeki “evlendirme yetkisi bulunan görevliler” arasına il ve ilçe müftüleri de eklenmek isteniyor. Bu maddenin gerekçesi de şöyle: “Vatandaşlarımızın evlenme işlemlerini kolaylaştırmak ve daha kolay ve seri bir şekilde hizmet almalarını sağlamak…”.
Bu konu yıllardan beri gündeme geliyor, tartışılıyor, lehinde ve aleyhinde  yazanlar ve konuşanların haddi hesabı yok.
Gerekçede “kolaylık, izdihamı ve beklemeyi önleme” varsa da öteden beri bunun ötesinde bazı sebeplerin ve gerekçelerin bulunduğunu biliyoruz.
Müslümanın her davranışı gibi evlilik akdi ile ilgili de dinin kuralları vardır,Nikâh akdinin sahih olmasını isteyen bir Müslüman bu amacına uygun olarak nikâh akdini yaptırabilmelidir.
Meclise sunulan bu tasarıya göre belediye memuru ile müftü aynı mevzuatı uygulayacağına göre müftülerin nikâh kıymasına neden karşı çıkılıyor anlamış değilim. Müftünün kıyacağı nikâhın hukuki sonuçları ve kadına kazandırdığı haklar belediye memurununkinin aynı olacağına, başka türlü olması mümkün bulunmadığına göre kadın hakları nasıl ihlal edilmiş oluyor onu da anlamış değilim.
Bu tasarı yasalaşırsa; toplumda birlik ve beraberliğin kuvvetleneceğine, vatandaşların dini nikâh resmi nikâh ikileminden kurtulmalarına vesile olacağından yersiz tartışmaların önüne geçeceğine ve toplumsal barışın tesisine katkı sağlayacağına inandığımızdan;
Bu tasarıyı Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Trabzon Şubesi olarak destekliyoruz.

Arif GÜRSOY
Türk Diyanet Vakıf-Sen
Trabzon Şube Başkanı

TÜRK DİYANET VAKIF SEN TRABZON ŞUBESİ 
6. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şubesinin yapmış olduğu 6. Olağan Genel Kurulu Toplantısı 29 Temmuz Cumartesi günü Saat 10.00’da Trabzon İl Müftülüğü Konferans Salonunda Genel Başkan Hazım Zeki SERGİ’nin katılımı ile yapıldı. 
Genel Kurul’da yapılan seçimde katılan tüm delegelerin oyları ile Arif GÜRSOY yeniden Şube Başkanlığına seçilmiştir. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ömer Faruk ÇAKIR, Mehmet ODABAŞI, İrfan SERDAROĞLU, Bakı ÇEBİ, Mikdat SÜRMENELİOĞLU, Coşkun TOPKARA.
Genel kurul açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Arif GÜRSOY:“Türk Diyanet Vakıf-Sen Milli ve Manevi değerlere bağlı, gücünü üyesinden alan ilkeli, kararlı, sorumlu sendikal hak arama mücadelesi veren bir sendikadır.
Değerli arkadaşlarım,
 Gün dağılma, ayrışma ve kopma zamanı değil birlik olma zamanıdır. Sendikalduruşuna ve ilkelerine inandığımız kişilerin bir arada olduğu Türk Diyanet Vakıf Sen’e destek olma zamanıdır.
Onun için sendikamızdan hangi sebeple olursa olsun ayrılan bütün arkadaşlarımı yuvalarına dönmeye davet ediyorum.
Trabzon’da din görevlisi olarak görev yapan hangi sendikada olursa olsun bütün arkadaşlarımı Türk Diyanet Vakıf Sen’e destek olmaya çağırıyorum.
Diyanet çalışanının emeğinin korunması, sunduğu hizmete, mesleğine ve şahsına saygı duyulması, huzurlu bir çalışma hayatı için sizleri hep birlikte mücadeleye davet ediyorum. 
Değerli arkadaşlarım… 
Bir İnsanın kendine yapabileceği en büyük kötülük kendine olan güvenini kaybetmesidir. 
Biz çok şeyleri başaracak inancın ve mesleğin mensuplarıyız. 
Allah’ın izniyle fazlalıklarımız ve faziletlerimiz vardır. 
Sözlerime son verirken hep birlikte Diyanet ve Vakıf çalışanlarının problemlerini çözeceğimize, Trabzon gündeminde etkili olacağımıza eski sendikal gücümüze kavuşacağımıza ve sizlerin samimiyetine yürekten inanıyor ve sizlerin destek ve ilgisini bekliyorum. 
Genel kurulumuzun ülkemiz, milletimiz ve camiamız için hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan diliyor siz değerli delegelerimize üyelerimize sağlık, başarı, huzur ve mutluluklar diliyorum.  
Allah’ım! Aklımızı, ilmimizi ve sevgimizi artır. Ömrümüzü bereketli, huzurlu  ve itibarlı kıl.! Allah’ım! Bütün işlerimizin sonucunu güzel eyle! Dünyada rezil olmaktan ahiret azabından bizi koru. Âmin
Sensiz bir eksik, Seninle daha güçlüyüz. !
Saygılarımla.