Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şube Başkanı ''Diaynet İşleri Başkanlığının Kuruluşunun 95.Yılını Kutladı''

    
Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şube Başkanı  Arif GÜRSOY yapmış olduğu yazılı basın açıklaması ile Diyanet İşleri Başkanlığının 95.yılını kutladı. 

ARİF GÜRSOY ;


Diyanet İşleri Başkanlığı; 3 Mart 1924 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve toplumu din konusunda aydınlatmak gibi önemli bir görev icra eden Anayasal bir kurumdur.

Anayasamızın 136. maddesindeki ifadesi ile “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” herkesin hocası olma ve herkesi kucaklamak gibi bir özelliği taşımaktadır.

”İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevi Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmiştir.

Cefakar Diyanet çalışanları, vatandaşlarımıza yurt içinde ve yurt dışında Kur`an ve Sünnete dayalı olarak İslam Dininin emir ve yasaklarını öğretmektedir. Bu önemli görevi büyük bir heyecan ve özveri ile yerine getirmektedirler. Bu sebepledir ki vatandaşlarımız, din görevlilerimize ve bütün Diyanet çalışanlarımıza saygı ve hürmet göstermektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hiç kimse tarafından günlük, politik ve güncel hırslara feda edilmemelidir. Kısır tartışma alanlarına çekilmemelidir. Milletçe bütünlüğü zedeleyici söz, tavır ve davranışlarda bulunulmamalıdır. Özellikle de her düzeydeki yöneticiler ve bütün çalışanlar, Diyanet hizmet kolundaki sendikacılar buna hassasiyetle dikkat etmek zorundadırlar. 
95. yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın bütün çalışanlarının birbirine güveninin sağlandığı, her alanda örnek bir kurum haline gelmesini temenni ediyoruz. 

95 yıl önce bu özel ve güzide kurumu kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, ilk Diyanet İşleri Başkanımız merhum Mehmet Rifat BÖREKÇİ, ahirete irtihal etmiş bütün Diyanet personelini rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Yüce Allah mekânlarını cennet eylesin.

Emekli olanlara sağlık ve huzur diliyoruz. Şu anda yurt içi ve yurt dışında büyük bir fedakârlıkla görev yapan bütün çalışanlarımızı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyoruz. 

Milletimizin göz bebeği olan Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın 95. kuruluş yılını kutluyor, sonsuza dek hayırlı hizmetlerde öncü olmasını diliyoruz.