TÜRK DİYANET VAKIF-SEN TRABZON ŞUBE BAŞKANI ARİF GÜRSOY’DAN
EZANA DİL UZATANLARA TEPKİ!
Bir siyası parti Genel Başkan Yardımcısının, “Ezan Türkçe Okutulsun” çıkışına çeşitli kesimlerden gelen tepkilere, Türk Diyanet Vakıf Sen Trabzon Şube Başkanı Arif GÜRSOY da, yaptığı açıklama ile katkı verdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan GÜRSOY, “Necip Türk Milleti, sen ve senin gibilere haddini bildirecek kuvvet ve kudrete sahiptir” diyerek tepkisini ortaya koyarken, konuya sessiz kalan Trabzon’daki STK’ları da eleştirmekten geri durmadı.
EZAN’A DİL UZATANLARA SERT TEPKİ
Türk Diyanet Vakıf Sen Trabzon Şube Başkanı Arif GÜRSOY, yaptığı basın açıklamasında, isim vermeden Türkçe ezan konusunu gündeme getirenleri sert şekilde eleştirdi. Başkan GÜRSOY, açıklamasında şunları belirtti:
“Gerekçesi ne olursa olsun Ezana ve Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e dil uzatan, ne olduğu, neye inandığı, kime hizmet ettiği belli olmayan, zavallı insanlar, şunu unutmasın ki; İslam Dininin ahkâmları (yargıları), Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.)’e indirilen Kur’an-ı ve onun sünnetini kimse tartışamaz. İster inanırsın, ister inanmazsın. Bu senin iraden. Ama kalkar da kutsal değerlere kendince formül bulmaya çalışırsan, Necip Türk Milleti, sen ve senin gibilere haddini bildirecek kuvvet ve kudrete sahiptir.
Şunu da ifade etmek isterim ki; İlimizde bulunan STK adı altında Diyanet İşleri Başkanlığı personelini temsil eden sözde sendikacılardan bu konu hakkında hiç bir açıklama yapılmaması çok manidardır. ” dedi.
 
Arif GÜRSOY
Türk Diyanet Vakıf-Sen
Trabzon Şube