TTSO heyeti, Beştepe’de Geleceği Yazan Kadınlar Projesi tanıtımına katıldı
Turkcell, TOBB ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle kadınları yazılım konusunda eğitmek, kadınların istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak amacıyla yürütülen Geleceği Yazan Kadınlar Projesi tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TTSO) M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy ve kurul üyeleri de katıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un de yer aldığı programın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektör ve sivil toplumun birlikteliğinden doğan bu sinerjiyle büyük başarılara imza attıklarını vurgulayarak, bu kapsamda 18 ilde bin 500 kadının uygulama yazılımı geliştirme eğitimi aldığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, eğitimler sonunda 200'ün üzerinde uygulama geliştirildiğini ifade ederek, kursiyerlerden 100'ünün Turkcell'de yazılım kontrol uzmanı olarak işe başladığını dile getirdi.


Emine Erdoğan'ın desteğiyle 2019'da çok daha büyük başarılar yakalayacaklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Bu sefer hedefi büyüttük. Projeyi yürüttüğümüz il sayısını 21'e çıkardık. Eğitimlere katılacak kadın sayısını 5 bin olarak hedefliyoruz. Buna ulaşacağımızdan kuşkum yok. Teknolojiye daha fazla kadın eli değecek" diye konuştu.