TSGİAD İftarına Sürmene 9.Deniz Üssü Damga Vurdu 
 
TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, 2010 yılında adımlarını attıkları projenin bugün hayata geçtiğini söyledi
 
Deniz üs
komutanlığı
TSGİAD’ı
gururlandırdı


 
Bölgemize hediyemizdir!
Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği geleneksel iftar programını gerçekleştirdi. Programda konuşma yapan TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, Sürmene’ye geçtiğimiz şubat ayında ilk askeri geminin demir atmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, “2010 yılında adımlarını attığımız Trabzon’a Acemi Birliği projesi bugün hayat buldu. Deniz üs komutanlığı 2010 yılından 2019 yılına kadar sürdürdüğümüz çalışmalarımızın bölgemize hediyesidir” ifadelerini kullandı.

TSGİAD'ın Ramada Otelde verdiği İftara Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan,Yomra Eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu,Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Uğur Aydın,MHP Trabzon İl Başkan Yardımcıları Abdulkerim Eroğlu,Ömer Ayar,Alper Hacısalihoğlu,TSGİAD Eski Başkanı Zeyyat Kafkas,Sanayiciler ve Basın Mensupları katıldı. 
 
TSGİAD’DA ŞAHSİ ÇIKARCILAR YOKTUR
TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun konuşmasında dernek olarak hazırlanan projelere dikkat çekerek, “Kurulduğumuz günden itibaren tüm arkadaşlarla bir sinerji ve güç birliği duygusu içindeki TSGİAD insanların tek tek yapamadıkları şeyleri beraber yapmanın daha kolay olduğu anlayışıyla yola çıkmış birlikteliği gönüllüğü ve dayanışmayı temsil etmektedir. Bu sebeple şahsi çıkarcı olmaktan çok dayanışmacı gönüllü ve idealist çalışmalar yapabilecek insanlarla TSGİAD yola çıkmış bulunmaktadır.
DİĞER PROJELERİMİZ DESTEK BEKLİYORUZ
Sivil yapılanma küreselleşmenin temel sac ayaklarındandır. Unutmayalım ki günümüzde dünyanın en önemli olgularından birinin de sivil toplum örgütleri olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Sivil yapılanmalar dünyanın yeniden dizayn edilmesinde önemli rol oynamaktadır. Şu an Sürmen Çamburnu Liman bölgesindeki deniz üs komutanlığı 2010 yılından 2019 yılına kadar sürdürdüğümüz çalışmalarımızın bölgemize hediyesidir. Trabzon Limanının taşınarak bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi ve Eğitim Kampüsü gibi önemli diğer projelerimiz için hepinizden destek beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.
BEDEL ÖDEMEKTEYİZ
Kriz konusunda uyarılarda bulunan Başkan Olgun, “TSGİAD olarak geçtiğimiz yıl yaptığımı açıklamalarda, gelecek krizi hazır olmalıyız. Borçlanmaya son verip öz kaynaklarımız kapasitesi kadar ticaret hacmimizi belirlemeliyiz uyarısında bulunmuştuk. Bugün içinde bulunduğumuz krizden tedbirini almayan iş insanları başta olmak üzere tüm insanımız bedel ödemektedir.
SANAYİNİN BÜYÜMESİYLE AŞILACAK
Bu kriz sadece sanayinin büyümesiyle aşılacaktır. Güçlü bir Türkiye adına iş insanlarımız ihracata yönelik sanayi hamleleri yapmak zorundadır. Sanayi yatırımları gem cari açığı kapatacak, istihdamı arttıracak ve de dışa bağımı ortadan kaldıracaktır. İş insanları sanayi yatırımları için hükümetimizden maddi manevi destek beklemektedir” diye konuştu.
KAYMAKAM TOĞAN: TSGİAD ÇOK BAŞARILI
Konuşmaların ardından TSGİAD ailesine katılan üyelere plaketleri Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan tarafından takdim edildi. Kaymakam Toğan STK’ların önemine dikkat çekerek, “TSGİAD güzel ve başarılı projeler üretmiş, imzasını atmış. Kendilerini tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.