Trabzon yeni dolmuşunu Seçiyor 

 Trabzon’da dün sergilenen dolmuş, heyecan yarattı. Bir çok kişi kendisine Trabzon’un yeni dolmuşları bu mu olacak?

Sorusunu sordu. Ancak Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Usta, aracın ilgili firma tarafından Trabzon’a tanıtım amacıyla getirildiğini söyledi. Usta, henüz yeni dolmuşlara karar verilmediğini hatırlatırken, Başkan Murat Zorluoğlu’nun üniversite öğrencilerine de öğrenci tarifesi vaadinde son durumu açıkladı..

 Trabzon'da dolmuşların yenilenmesi için çalışmalar devam ediyor. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası yeni tip dolmuşlar için bir çok firma ile  bir araya gelirken dün Trabzon’da sergilenen bir araç heyecan yarattı.  Ancak dün Trabzon’da sergilenen aracın, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından değil, ilgili firmanın kendisi tarafından Trabzon’a getirildiği belirtildi.  Trabzon’da yeni dolmuşlar belirleninceye kadar bu şekilde bir çok firmaya ait araçların Trabzon’a geleceği ve şoförlerin beğenisine sunulacağı kaydedildi. 

TARİH NE ZAMAN?

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Usta, “Aracı biz getirmedik. Firmalar araçlarını getirip, burada tanıtıyorlar.  Dün de getirip cemiyetin önünde tanıttılar. Farklı firmalarda gelebilir. Bize gelen herkese kapımız açık” dedi.  Dolmuşların ne zaman değişeceği ile ilgili bir tarih belirlenip belirlenmediğine ise Usta, “Şanda her hangi bir tarih beli değil. Görüşmelerimiz devam ediyor. Belediye başkanımızla görüşüp istişare ettikten sonra karar vereceğiz. Başkanımızın fikri izim için önemli” diye konuştu. 

ÜNİVERSİTELERE ÖĞRENCİ TARİFESİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun seçimlerden önce vadettiği üniversite öğrencilerinin de dolmuşlarda, öğrenci tarifesinden yararlanacağı vaadiyle ilgili görüşüp görüşmediklerine ise Usta, “Şuanda başkan kendi yapılanması ile ilgili süreç yürütüyor. Henüz bu konuyla ilgili bir araya gelemedik ama yakın zamanda bir araya gelip konuşacağız” diye yanıt verdi.  50 – 60 ARAÇ TAKSİYE AYRILACAK Öte yandan Usta, dün ki açıklamalarında Trabzon'da şu anda 729 dolmuş aracının bulunduğunu kaydederken bunların bir kısmını taksiye ayırmayı düşündüklerini de açıklamıştı.  Usta, "Şu anda şehir içerisinde 729 tane dolmuş aracımız var. Bir kısmını taksiyi ayırma gibi bir düşüncemiz de var. Bunların sayısı 50-60. Onlar düştükten sonra mevcut sistemle birlikte koltuk artırımıyla halkımıza daha kaliteli Trabzon vizyonuna yakışır şekilde hizmet etmeyi planlıyoruz” dedi.