100 Binlerce Trabzonlunun akın ettiği şenliklerde Türk Yıldızlarının bugün Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlanan Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk yıldızlarındaki NF-5 uçağı ile eğitim uçuşu yaparken kaza kırıma uğrayarak düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan Trabzon Ortahisar İlçesi Bulak mahallesinden Pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi’de vardı .Genççelebi arkadaşları ile birlikte sıfır noktasına kadar inmiş hızlarını ise yine sıfır noktasına kadar düşürerek Trabzon halkından büyük alkış ve beğeni almışlardı . 
 

Düşen uçağın pilotu Yüzbaşı Pilot Burak Gençcelep şehit olurken, şehidin Trabzon’daki babaocağına acı haber verildi. Baba Mehmet Gençcelep oğlunun cenazesini almak için havayolu ile Konya’ya giderken, şehidin annesinin ise 10 gün önce Konya’ya gittiği öğrenildi.

Evli ve 2 çocuk babası şehit Yüzbaşı Gençcelep’in İzmir Çiğli’den 1 yıl önce Konya’ya tayini çıktığı ve 19 Mayıs’ta Samsun’daki gösteri uçuşunda görev yapacağı öğrenildi. Şehidin Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Bulak mahallesinde bulunan babaocağında acı haberi alan yakınları sinir krizi geçirirken, şehidin babaocağındaki evine Türk bayrağı asıldı.

"1 ay önce memleketine gelmişti"
Şehidin amcası Ahmet Gençcelep’in Yüzbaşı Pilot Burak Gençcelep ‘in 1 ay önce memleketine geldiğini belirterek, “En son 1 aydan fazla oldu memleketine geldi. 10-15 gün kalmıştı. Konya’ya tayini çıkmıştı oraya gitti. Çanakkale’de görev yapmıştı. Oradaki görevini tamamlamıştı. Konya’da eğitim yapıyorlarmış. Babası Trabzon'da idi annesi de 10 gün önce Konya’ya gitmişti. Kardeşi de oradaydı” dedi.
Amca Mustafa Gençcelep ise, 1 ay önce görüştüklerini belirterek, şehidin Samsun’daki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda gösteri uçuşu yapacağını söyledi.

Konya’da eğitim uçuşu yaparken şehit düşen korkusuz Pilot Yüzbaşı Genççelebi’nin cenaze töreni Trabzon Ortahisar Bulak Mahallesinde kalınıp defin edilecek . 

www.trabzonhaber24.com Ailesi Adına kahraman pilot Yüzbaşımıza Allah'tan rahmet ailesine sevenlerine Türk Milletine sabırlar dileriz .