İlk günden itibaren adeta seferberlik ilan eden Büyükşehir Belediyesi, halkın sağlığını korumak adına neredeyse el değmemiş yer bırakmıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığının organizasyonu ve desteği ile ilçe belediyelerinde de dezenfeksiyon ekibi oluşturuldu. Büyükşehir ve tüm ilçe belediyeleri, iş birliği içerisinde dezenfeksiyon çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sokak, cadde ve kalabalığın yoğun olduğu bölgelerle birlikte kamu kurum ve kuruluşları, aile sağlığı merkezleri, muhtarlıklar, vatandaşların uğrak yeri olan kamu bankalarının şubeleri ile bankamatikler,  hastaneler ve öğrenci yurtlarında dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdi. Büyükşehir’in adeta dört koldan yürüttüğü dezenfeksiyon çalışmaları, Trabzon halkından da tam not alıyor. 

Öte yandan günlerdir mesai mefhumu gözetmeden çalışan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı ilaçlama ekipleri, “Biz sizin için buradayız. Lütfen siz de bizim için evde kalın” dövizleri açarak koronavirüs salgınına karşı evde kalmanın önemine dikkat çekti.

İLÇE BELEDİYELERİMİZLE İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ
Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Koronavirüs sürecinin başladığı ilk günden itibaren aynı sorumluluk bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz şehrin dört bir yanında gün boyu aralıksız şekilde dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirmektedir. Yaptığımız çalışma sonucu ilçe belediyelerimizde de dezenfeksiyon ekipleri oluşturduk ve gerekli tüm desteği kendilerine verdik. Daha hızlı ve etkin bir mücadele için ilçelerimizle iş birliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Tüm mesai arkadaşlarım toplum sağlığını korumak adına büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Alınan tüm tedbirlerle, devlet millet el ele vererek inşallah bu süreci birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.