Trabzon Büyükşehir Belediyesi , TİSKİ , Ortahisar Belediyesi Ekipleri yolları açık tutmak için sağanak yağmurun ilk başladığı andan, son ana kadar çalıştı. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahaddin Çebi,TİSKİ Müdürü Nurettin Tandoğan sabaha kadar ekiplerin başında ger olaya anında müdehale ederek Trabzon’da olası bir can kaybını önlemiş oldular. 
Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’te dün akşam Trabzon il genelinde izinli olanlarda dahil bütün polisleri göreve çağırdı.  Polisler, trafiği düzenlemek için gece boyu çalışırken karayollarının tıkanmaması için de bütün gayretlerini gösterdi. Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, özellikle rögar kapaklarının tıkanması sonrasında karayollarına biriken suların tahliye etmek için de görevlileri olmamasına rağmen can siperane çalışmaları çalışmaları vatandaşın takdirini kazandı. 
Dün akşam, bir çok kişi evinde yağmurun dinmesini beklerken Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, izinli olmalarına rağmen sokağa çıktı, trafik akışını sağladı, rorgar kapaklarını açıp suyun tahliyesi için mücadele etti. 
Emniyet Müdürü’nün Anonsu Duygulandırdı
Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in polis telsizinden yapmış olduğu “Evsizlere evlerini su basanlara karakolların kapılarını açın vatandaş mağdur olmasın”sözleri polis teşkilatını olduğu gibi Trabzon halkımızda gönlünü fet etti.