Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu ve İl Başkanı Haydar Revi’nin katıldığı toplantıda Trabzon’a yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak yatırımlar değerlendirildi.
 
ŞEHRİMİZE ÇOK YAKIŞTI
Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,  Bakan Karaismailoğlu’na Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, şehrin beklentileri hakkında da açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz günlerde Kanuni Bulvarı’nın Beşirli, Karşıyaka, Erdoğdu bölümünün hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu “Aracımı kendim kullanarak o yoldan geçtim, gidiş-geliş harika bir yol oldu. Trabzon’a çok yakıştı. Süratle tamamlanması sizlerin ve Bakanlığımızın Trabzon’a gösterdiği özel ilginin neticesidir. Ben bir kere daha hem Trabzon halkı hem de şahsım adına sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah kalan bölümleri de süratle devam ediyor ve tamamlanacak” dedi.
 
TRABZON’UN BEKLEDİĞİ PROJE
Beşirli’de yapımı devam eden Gülcemal projesine de değinen Başkan Zorluoğlu, “Gülcemal, bizden önceki dönemde dolgu işlemine başlanmış bir iş. Aynı zamanda birinci etabının tahkimatı da Büyükşehir Belediyesi tarafından yine bizden önce kısmen yapılmıştır. Burası Trabzon’un çok uzun zamandan beri beklediği bir rekreasyon alanı esasında. En azından birinci etabı bir an önce şehre kazandırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de bu tahkimatın olması gerekiyor. Geri kalan kısmını biz zaten projelendirip, değişik yöntemlerle finansman temin ederek büyük bir mega lunaparkla, eğlenme dinlenme mekanlarıyla insanımızın sahille buluştuğu yer olarak dizayn edeceğiz. Ama olmazsa olmazımız bu tahkimattır. Bu konuda özel ilginizi istirham ediyorum” şeklinde konuştu.
 
MERKEZLE DOĞU KISMINDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
Değirmendere güney yolunun ve Erzurum yolunun sahile bağlanması ile ilgili de açıklama yapan Başkan Zorluoğlu, “Bakanlığımızın aldığı inisiyatif Trabzon’da büyük bir memnuniyet yaratmıştır ve orada şu anda bir taraftan tünel çalışması bir taraftan da sahilde yonca kavşağının yapılacağı yerde dolgu çalışmaları süratle başladı. Yine bunun bir başka ayağı da Moloz-Çömlekçi hattının yeni bir tünelle geçilerek kesintisiz olarak sahil yoluna kavuşmamızdır. Bunun da Bakanlığımız tarafından projesi onaylandı ve çalışması devam ediyor. Hakikaten bu iki dokunuş Trabzon’un merkezle doğu kısmındaki trafik meselesini önemli ölçüde rahatlatacaktır. Bu konuda sizden önceki Bakanımıza ve sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu iki proje tamamlandığında inşallah Trabzon’da çok büyük bir rahatlama olacaktır” diye konuştu.
 
ACİLİYET ARZ ETMEKTEDİR
Değirmendere güney yolunun sahile bağlanması noktasında önemli bir dokunuşa daha ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Değirmendere’nin Boztepe’ye ve Çukurçayır’a bağlanması ile Boztepe’ye ve Çukurçayır’a gitmek için Meydan’a gelme zarureti tamamıyla ortadan kalkacaktır.  Bir taraftan doğudan gelenler o üst kodlara oradan geçecekler, batıdan gelenler ise Kanuni Bulvarı’yla birlikte üst kodlara geçecekler. Bunun sonucunda Meydan bölgesi yani şehrin kalbi bu manada gerçekten rahatlayacaktır. Bu bakımdan Değirmendere- Boztepe ve Değirmendere-Çukurçayır bağlantılarının yapılması aciliyet arz etmektedir” ifadelerini kullandı.  
 
AKÇAABAT SAHİLİNDEN YOL GEÇİRİLMESİ DOĞRU DEĞİL
Başkan Zorluoğlu ayrıca Akçaabat sahilinden yol geçirilmesi kararının ilçe halkı tarafından istenmediğini de belirterek “Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sahilden bir yolun dolgu ile geçirilmesine sıcak bakmıyorum. Bu doğru olmaz. Bizim elimizde kalan ender yerlerden bir tanesi. Söğütlü, Yıldızlı sahilinin bu şekilde elden çıkması halinde merkeze yakın bölgelerde denize girilecek herhangi bir yer kalmayacaktır. Bu hususun Bakanlığımız, Vekillerimiz, Valiliğimiz ve Belediyemizle birlikte alternatif çözümlerin masaya yatırılarak konuşulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
TÜNEL GEÇİŞİ YENİ OTOGARA BAĞLANMALI
Yeni otogar projesi ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Değirmendere’de 40 yıl önce yapılan otogar ekonomik ömrünü tamamladı. Görüntü itibarıyla da şehre yakışmıyor. Biz yeni otogar projemizin inşallah haziran ayı içerisinde ihalesine çıkıyoruz. Yeni otogar şu anda Erzurum yolu üzerinde yaklaşık sahilden 800 metre civarında mevcut oto galericiler sitesinin hemen yanındaki 30 dönüme yakın alanda yapılacak. Onun için yeni yapılan tünel geçişinin otogara bağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu da eski Erzurum yolu üzerinde yaklaşık 800-900 metre bir yolu kamulaştırmayı zorunlu kılıyor. Bizim hesaplarımıza göre otogar 2021’in sonunda inşallah tamamlanacak. Proje bittiğinde otogarın yeni yaptığımız tünele, aşağısındaki yonca kavşağa ve sahil yoluna rahat bir şekilde bağlanabilmesi için 900 metrelik hattın mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
TÜRKSAT’I TRABZON’A GETİRMEK İSTİYORUZ
Şehrin telekomünikasyon altyapısını yapmak istediklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da bir içme suyu projesine başlıyoruz. Yaklaşık 130 milyon değerinde Ortahisar’da 560 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesini içeren bir Avrupa Birliği projesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve bizden önceki belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz bu çalışma ile şehrin telekomünikasyon altyapısını da yapmayı çok istiyoruz ve TÜRKSAT’ın Trabzon’a girmesi noktasında sizden yardım istirham ediyoruz. Trabzon’da TÜRKSAT’ın yatırımı yok. 24 ilde yatırım yapmış ama önümüzdeki süreçte başka illerde de yatırım yapma arzusu var. Bu noktada Trabzon’un ilk yatırım yapılacak iller arasına alınıp bizim bu içme suyu projemizden de faydalanarak TÜRKSAT’la beraber güzel bir altyapı inşa edebiliriz” şeklinde konuştu.  
 
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN AKÇAABAT MÜJDESİ
Tüm talepleri ekibi ile birlikte not alan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, toplantının oldukça verimli geçtiğini belirtti. Toplantının sonunda Akçaabat’tan geçirilmesi planlanan yolla ilgili müjde de veren Bakan Karaismailoğlu, “Akçaabat’taki sahil yolu geçiş projesini artık kapatıyoruz. Trabzon halkının istemediği bir projeyi uygulamayız. Diğer tüm konularda çalışmalarımızı ortak akılla yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.