Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzonlu vatandaşlar, tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ilk dakikalarından itibaren bölge halkının yanında olmaya devam ediyor. Çadırlarda yaşamak zorunda kalan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için tüm birimlerini seferber eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların da yoğun desteğiyle temin edilen ihtiyaç malzemelerini bölgeye ilk ulaştıran belediyelerin başında yer alıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da manevi destekte bulunmak üzere bir dönem Valilik yaptığı Elazığ’a giderek depremzedelerin sıkıntılarını dinledi, ihtiyaçlarını bizzat yerinde tespit etti. 

SOSYAL MEDYADAN TEŞEKKÜR ETTİLER 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Elazığ’a ulaştırılan yardım kolilerinden birini açan Samet Babamir, Trabzonlu vatandaşlardan birinin yazdığı not karşısında duygu dolu anlar yaşadı. Babamir, “Doğulusu, Batılısı, Kuzeylisi ve Güneylisi ile biz biriz. Sanmayın ki siz orada acı çekerken, biz gülüyoruz. Sanmayın ki siz orada üşürken, biz burada ısınıyoruz. Sanmayın ki sizin orada cenazeniz varken, biz gülüp oynuyoruz. Acımız bir, soğuğumuz bir, ölümüz bir, sıkıntımız bir, ihtiyaçlarımız bir, kederimiz bir. Bizler de buralarda aynı acıyı, korkuyu ve sıkıntıyı yaşıyoruz. Çünkü biz biriz ve kardeşiz. Her daim yanınızdayız. Allah yar ve yardımcınız olsun. Trabzon'dan sevgilerle” ifadelerinin yer aldığı notu, sosyal medya hesabından paylaşarak Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ve Trabzon halkına teşekkür etti. 

‘GAKKOŞ’LAR SİZE MİNNETTAR 
Babamir mesajında ayrıca “Rabbim bu milleti korusun. Trabzon halkına teşekkür ediyoruz. Bu şehri Murat Zorluoğlu Başkanımız çok iyi bilir. ‘Gakkoş’lar minnettardır size. Elazığ’ın duaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.