Tırın uğurlanması öncesinde değerlendirmelerde bulunan Vali Ustaoğlu, “Bugün çok anlamlı bir kampanya için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Malumunuz geçtiğimiz hafta Cuma günü Elazığ/Sivrice merkezli ciddi bir deprem felaketi yaşadık. Milletimiz acı günlerde bir olma duygusunu, tarihin her döneminde gösterdiği gibi bu deprem felaketinde de bir kez daha göstermiştir. O günden bu yana depremzede vatandaşlarımızın yaralarının sarılması adına vatandaşlarımız yardım kampanyalarına destek vererek, adeta bir seferberlik ilan ederek, tek yürek oldu. Bu kapsamda Trabzon’umuz da her zaman olduğu gibi bu birliğe, kardeşliğe, dayanışmaya destek vermek amacıyla en çok yardım yapan illerin başında geldi. Başta Trabzon Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, vakıflarımız ve vatandaşlarımızın desteğiyle, 10 tır ve 4 kamyona yüklenen yardım malzemesi deprem bölgemize ulaştı.”


İl Müftülüğü ve Ortahisar İlçe Müftülüğü koordinesinde vatandaşlarımızın desteğiyle toplanan bir tır yardım malzemesinin daha deprem bölgesine uğurlanmakta olduğunu kaydeden Vali Ustaoğlu, “Her zaman dile getirdiğim gibi milletimiz büyüklüğünü acıları paylaşarak bir kez daha ortaya koymaktadır. Hayırlısıyla yardım tırımız deprem bölgemize ulaştığında, içerisindeki malzemeler yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza AFAD koordinasyonunda iletilecektir.” diye konuştu. 

İl Müftüsü Osman Aydın’nın yaptığı duanın ardından, il merkezinin yanı sıra, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve vatandaşlarımız aracılığıyla temin edilen malzemeler, Vali İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, İl Müftüsü Osman Aydın ve vatandaşlar tarafından tıra yüklenerek deprem bölgesine uğurlandı.