18 ilçemizdeki tüm okullarda aynı çalışmanın yürütüldüğünü belirten Vali Ustaoğlu, velilerin gönül rahatlığı ile çocuklarını okula gönderebileceğini söyledi.

Beraberindeki İl Millî Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve milli eğitim müdürlüğü yöneticileri ile Of’a giden Vali Ustaoğlu, İsmail Yıldırım İlkokulunda incelemelerde bulunarak, sınıfları ziyaret etti ve öğrencilerle bir araya geldi. 

Sonrasında düzenlenen törende konuşan Vali Ustaoğlu, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde ülke genelinde başlatılan “Okulum Temiz Belgesi” projesiyle ilgili olarak Trabzon’da da hassasiyetle çalıştıklarını bildirdi.

İçerisinde bulunduğumuz sürecin kritik olduğuna işaret eden Vali Ustaoğlu, “Tüm insanlığı olduğu gibi ülkemizi de tehdit eden bir pandemi sürecindeyiz. Bu süreci iyi yönetmek hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bu anlamda da eğitim camiasında, okullarımızın yeniden yavrularımızla buluşması adına bu süreçte yapacağımız çalışmalar, alacağımız tedbirler çok çok önemlidir. ‘Okulum Temiz Belgesi’ çalışmalarını, ailelerimizin çocuklarını gönül rahatlığı ile okula göndermeleri adına titizlikle yürütüyoruz. Bu çalışma, salgınla mücadelemize yönelik en önemli etkinliklerden biridir.” dedi.

İl genelindeki tüm okullarda bahse konu belgenin alınmasına yönelik gayretleri takip ettiklerini dile getiren Vali Ustaoğlu, “Bu sevindirici bir durum. Of'ta da başta kaymakamımız olmak üzere, milli eğitim camiamıza, belediye başkanımıza ve emeği geçenlere özelikle teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın artık okulla buluşması gerekiyor. Bir taraftan tedbiri elden bırakmayacağız, maske mesafe ve temizliğe dikkat edeceğiz. Diğer taraftan da çocuklarımızı okullarıyla buluşturacağız. İnşallah tedbirlere riayet edersek, şu an okula başlayamayan diğer sınıflar da yakın zamanda okullarıyla buluşacaklar. İnşallah 18 ilçemizde de tüm okullarda ‘Okulum Temiz Belgesi’ çalışmalarımızın karşılığını alarak, velilerimizin çocuklarını gönül rahatlığıyla okullarına göndermelerini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Vali İsmail Ustaoğlu, “Okulum Temiz Belgesi’ni okul idarecilerine teslim ettikten sonra okuldan ayrıldı.