TAM KAPAMA HAREKATI
Tam Kapama Harekatı’nda adeta nefes kesen anlar yaşandı.

LASTİKLERİ PATLATILDI
Soygun ihbarının emniyete bildirilmesinin ardından harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçan aracın lastiklerini Karşıyaka kavşağına yakın bir yerde patlattı.

ÖNÜ KESİLDİ MÜDAHALE EDİLDİ
Kavşağa doğru önü kesilen araca emniyet ekipleri müdahale etti.


 
KISKIVRAK YAKALANDILAR, PARAYA EL KONULDU
İki şüpheli kıskıvrak yakalanırken çalınan paraya ise el konuldu.
1.5 KM MESAFE 7-8 DAKİKA SÜRDÜ
1.5 km’lik soygun tatbikatı ise yaklaşık 7-8 dakika sürdü.

METİN ALPER AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Tatbikatın ardından Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper olay yerinde açıklamalarda bulundu.

BİZİM İÇİN FIRSATTI
Alper, şu ifadeleri kullandı: “Deprem tatbikatı, yangın tatbikatı, arama kurtarma tatbikatı gibi tatbikatlar yapılıyor. Biz de Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü olarak kendi sorumluluk alanımızda kendi işlerimizle ilgili olan bir banka, döviz bürosu soygunu, kuyumcu soygunu, PTT soygunu gibi durumlarda personellerimizin bir an önce panter planını uyguladık. Bu bizim için fırsattı. PTT’den soygun yapan iki suçluyu arkadaşlarımız bulunduğumuz noktaya kadar takip ettiler ve nihayetinde araçlarının önüne lastikleri delme özelliği bulunan kapan atarak durdurdular.”

YAPILANLARI ANLATTI
Alper, “2020 yılının ilk 4 ayı ile 2021 yılının ilk 4 ayı arasında olan bazı faaliyetleri paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl sadece asayiş tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik 62 operasyon yapılmıştı. Bu yıl bu sayının 148 olduğunu görüyoruz. İki katından fazla bir operasyon gerçekleştirildi. Faili meçhul olaylarında geçtiğimiz yılın ilk 4 Ayında 62 olay vardı bu yılın ilk 4 ayında bu sayı 34’e indi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.