Trabzon Milli Türk Talebe Birliği, Yeni Zelanda’da cuma namazı sırasında camiye yapılan saldırılarda şehit olan 49 kişi için dün İskender Paşa Camii önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasında Yeni Zelanda'daki ırkçı ve vahşi İslamofobik saldırıyı lanetlendi. 53 STK’nın katıldığı basın açıklamasını Milli Türk Talebe Birliği Trabzon Başkanı Furkan Lemahmuoğlu yaptı. Lemahmuoğlu “Dünya’nın İslamofobik ve faşist terörizme ‘dur’ demesi gerek” dedi.


MÜSLÜMAN DÜŞMALIĞININ GELDİĞİ NOKTA… 


İskender Paşa Camii önünde bir araya gelen grup, slogan atarak tekbir getirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Milli Türk Talebe Birliği Trabzon Başkanı Furkan Lemahmuoğlu, saldırı nedeniyle üzüntü ve öfke içerisinde olduklarını kaydetti. Lemahmuoğlu, “Saldırının İslam karşıtlığı ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı gösterdiğini belirten Lemahmuoğlu, “Doğusuyla, batısıyla Müslüman kardeşlerimizin inanç hürriyeti bizim hürriyetimiz, mukaddesatları bizim mukaddesatımızdır. Bu nedenle yapılan menfur, körleşmiş, sapık ve feci terör saldırısını lanetliyor esefle kınıyoruz” dedi.


Dünyanın İslamofobik ve faşist terörizme “dur” demesi gerektiğini vurgulayan Lemahmuoğlu, “Bu kutuplaşma ve nefret dolu adımlar bir an önce durdurulmazsa önü alınamaz bir hal alacak ve yıllardır suskunluğunu koruyan yüce İslam ümmetini büyük bir haykırışa ve kıyama kaldırmak suretiyle kafirler adına önü alınamaz bir felakete dönüşecektir. Bizler MTTB olarak dinimizin, dilimizin, beynimizin, ilmimizin, ırzımızın, evimizin, kinimizin, öcümüzün davacısı olacağımızı tüm kamuoyunun ve dünya Müslümanlarının bilmesini isteriz” ifadelerine yer verdi.