Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği'nin çağrısı üzerine bu saldırıları protesto etmek için Trabzon'da araç konvoyu oluşturularak akabinde basın açıklaması düzenlendi. Yaklaşık 120 araçtan oluşan konvoy marşlar ve ezgiler eşliğinde Akyazı Futbol Sahası ile Havaalanına güzergahında gerçekleştirildi. Güzergah üzerindeki mahalle  sakinleri de balkon ve pencerelerden destek verdiler.

Düzenlenen araç konvoyunun ardında katılımcılar sosyal mesafe ve maske kurallarına riayet ederek basın açıklaması gerçekleştirmek üzere Meydan Parkı'nda toplandı. Çeşitli STK temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasını Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kur Üyesi Abdülkadir Yılmaz yaptı.
Abdülkadir Yılmaz; geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa içerisine giren terör örgütü İsrail güvenlik güçlerinin ibadet eden kardeşlerimize saldırılarda bulunduğunu, bu saldırılarda plastik mermi ve ses bombaları kullanıldığını ve Harem-i Şerif’te bulunan 200’ü aşkın Filistinli kardeşimizin yaraladığını belirtti. "Kimi kardeşimizin başına ses bombası atıldı, kimi kardeşimizin gözleri hedef alındı. Ramazan ayının başından beri sürdürülen sistematik saldırılarla onlarca şehit verdik!" diye devam etti Yılmaz.
Yılmaz: Dünya; İsrail’in tavrına karşı sessizliğini koruduğu müddetçe bu saldırıların devam edeceğini, Filistin’de barıştan ve uzlaşıdan söz etmenin mümkün olmayacağını ifade etti ve açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi: "Trabzonlu Müslümanlar olarak çağrıda bulunuyoruz. İslam ülkelerinin artık açık kapılar önünde yaptığı işgalci terör örgütüyle barışma görüşmelerini bitirmesi, büyükelçilerini geri çekmesi, başkenti Kudüs olan Filistin devletini tanıması gerekmektedir. Direniş ruhuyla hareket eden Filistinli hareketlere destek olunmalı topraklarımızı ve geleceğimizi çalan gaspçı teröristlere karşı dünya Müslümanları olarak daha güçlü bir intifada hareketi başlatmalıyız."
Abdülkadir Yılmaz sözlerini "Trabzonlu Müslümanlar olarak tekrardan haykırıyoruz; canımız, kanımız ve ruhumuz Aksa’ya kurban olsun. Dün işgalcilerin başkonsolosluğunda gerçekleştirdiğimiz basın 
açıklamasıyla ve bugün gerçekleştirdiğimiz araç konvoyu ve basın açıklamasıyla Filistinli kardeşlerimizin Siyonist zulmüne karşı yanlarında olduğumuzu bir kez daha göstermiş bulunmaktayız." şeklinde tamamladı.
Basın açıklamasının ardından katılımcılar kısa bir süre slogan atarak daha sonra alandan ayrıldı.