Trabzon Gazeteciler Cemiyeti hali hazırda aktif olarak varlığını sürdürürken, Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti adı altında yeni bir oluşum için adım atılması camiada tartışma yarattı.

Trabzon'da iki farklı Gazeteciler Cemiyeti oluşturulmaya çalışılması basın camiasının gündemine oturdu.

Son olarak,  Son Nokta Gazetesi'ndeki köşesinde konuyla alakalı bir yazı kaleme alan Selahattin Özcan bu durumu sert şekilde eleştirdi. Özcan, bu girişimi yapanların büyük çoğunluğunun gazetecilikle ilgisi olmayan kişiler olduğunu savunarak kendilerini tatmin etmeye çalıştıklarını ifade etti.

İşte o yazı;

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin gerçekleşen her genel kurulunun ardından yeni bir yapılanma gündeme geliyordu; şimdi daha da öteye geçti ve Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti’nin hayat bulması adına adım atıldı.
*
Bu adımı atanların meslekte bir değer görmedikleri için bu tarz varyasyonlara girdikleri aşikar.
Ancak şu unutulmamalı ki bu yola başvuran isimlerin büyük çoğunluğunun ne gazetecilikle ne de basınla uzaktan yakından ilişkileri yok.
*
Bu isimlerin bazıları devletten emekli ve çalıştıkları dönemlerde de “Padişahım çok yaşa” güruhuna hizmet eden şahıslar.
Yine bu isimlerin birçoğunun sektörle tek alakası; kendilerine göre nimet gördüklerinden faydalanmak.
Hatta ve hatta bu girişime kalkışan isimlerin arasında öyleleri var ki; Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni yönetmeye talip olmuş ancak ederinin karşılığı olarak da sandığa gömülmüş kişiler.
Bu oluşuma destek verenlerin içinde gazetecilik vasfını kullanarak belediyeye kapak atıp  oradan da devlet katmanına dolaylı geçiş yaptığından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden üyeliği düşmesi gereken isim dahi var.
*

Bu isimler, işte bundandır ki şehirde bulamadıkları karşılığı bu taklit girişimle parlatmaya çalışmaktalar.
*
Bu isimlere kalkıştıkları girişimin bir fayda getirmeyeceğini anlatmak isterdim ama kendimi yorup kelimeleri tüketmeyeceğim.
O kelimelere de yazık olur.
*
Neden mi?
Çünkü bu isimler; bırakın cemiyet kurup mesleğe katkı sunmak, daha kuruluş dilekçesini dahi yazacak donanıma sahip değiller.
Kuruluş dilekçesindeki adresi bile yanlış sunanlar sadece ve sadece bu girişimle kendilerini tatmin eder.
*
İyi tatminler.
Akıl hocalarınıza da selam olsun.