Trabzon’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Sürmene ve Ortahisar’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçe milli eğitim, Sürmene Belediyesi ve gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen, Vali İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu’nun da katıldığı ilk etkinlik, ilçenin kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrasında engelli öğrenciler tarafından hazırlanan programda yer verilen çeşitli spor müsabakaları, yarışmalar, şiir ve müzik dinletileri, katılımcılar tarafından büyük beğeniyle takip edildi.

Vali Ustaoğlu, Sürmene Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün de katıldığı programın sonunda, yarışmalarda derece elde eden engelli öğrencilere çeşitli ödüller verdi.

Sürmene’deki programın ardından Ortahisar’a geçen Vali Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Ayasofya sahilinde konuşlu Yaşlı Destek Merkezi’nde, Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinden hizmet alan engelli bireylerin hazırladığı etkinliğe katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, engelli bireylerin parkur yarışmasının yanı sıra, sanat alanındaki hünerlerini sergiledikleri konser ve halkoyunları da ilgiyle izlendi.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt’un da katıldığı program sonunda, Vali İsmail Ustaoğlu ve Şenay Ustaoğlu, engelli bireylere ve diğer katılımcılara yemek ikramında bulundu.