Trabzon’da ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Zorlu Grand Otel’de basın mensupları kahvaltıda bir araya geldi. 


Trabzon'da 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği kahvaltıya İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tüncel, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan ve gazeteciler katıldı.


TGC BAŞKANI ERSEN KÜÇÜK, ''SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ''
Burada açıklamalarda bulunan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, “Her yıl çalışan gazeteciler gününde yerel ve ulusalda çalışanlarla bir araya geliyoruz. Bizler bölgenin güçlü bir yerel medyasında çalışan gazetecilerin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesi için emek veriyoruz. Basın yayın organları için çalışan 1 fotoğraf için saatlerce bekleyen, muhabirden, sayfa editörüne ve matbaasına kadar çalışanları kutluyorum" dedi. 
BAŞKAN ZORLUOĞLU, ''AYNI GÜNE DENK GELDİ''
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bu anlamlı organizasyonun esas unsuru olan kıymetli gazeteciler, hayırlı sabahlar diliyorum. Sözlerimin başında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü tebrik ediyorum. Bugün aynı zamanda 10 Ocak İdareciler günü. İki zorlu meslek mensuplarının günü aynı güne denk geldi" dedi.
BAŞKAN ZORLUOĞLU, ''2020 YATIRIM YILI OLACAK''


Zorluoğlu, şöyle devam etti: "Farklı görüş ve düşünceleri objektif olarak ortaya koyan basının, toplumu geliştirme adına önemli katkı yaptığına inanıyorum. Basının, çalışmalarını değerlere bağlı devam ettireceğine yürekten inanıyorum. Trabzon'da bu kadim şehirde tüm toplumsal katmanlarla ve toplumun bütün kesimleriyle iyi bir iletişim kurma gayreti içerisine girdik. Bu çerçevede cemiyetimiz başta olmak üzere basın kuruluşlarımızla sağlıklı iletişim kanallarını oluşturduk. Şüphesiz basın idarecilerin yaptıkları işlerle ilgili yeri geldiğince acımasız eleştiriler yapacak bizleri eleştirecek yanlışları ortaya koyacak eksileri söyleyecek. Çalışmalar hakkında da kamuoyunu bilgilendirecek. Yerel basınımız bu manada vazifesini yerine getiriyor. Trabzon'un sıkıntıları var. Bu süreçte tespit noktasında önemli çalışmalar yaptık. Stratejik planı hazırladık. Bu plan 5 yıllık görev süresi içinde şehrin anayasası gibi bize hizmet verecek. Yıllık yatırım programını yaptık. 2020'yi şehrimiz için atılım olarak görüyoruz."
BAŞKAN ZORLUOĞLU, ''EN İYİ SAHİL OLACAK''

 
Zorluoğlu, "4-5 yıl sonra Ganita'dan Akçaabat'a kadar en iyi sahil olacak. Dolmuşlarda sona geldik. Birkaç hafta içinde kararını verip daha konforlu olmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.
MİLLETVEKİLİ ÖRS, ''TRABZON'UN OLMAZSA OLMAZIDIR''


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, "İlk defa bu kadar kalabalık aynı anda sizlerle buluşmaktan keyif aldım. Trabzon'da uzun yıllar yaşayan biri olarak söylüyorum. Çok önemli değerlerimiz var. Sizlere sağlıklı seneler diliyorum. Trabzonla ilgili düşüncelerini paylaştı büyükşehir belediye başkanımız. Çözüm noktasında iddialı planlı çalışma gerçekleştireceğine inanıyorum. İnşallah projeler gerçekleşir biz de alkış tutarız. Güney çevre yolu projesi Trabzon'un olmazsa olmazıdır" dedi.

VALİ USTAOĞLU, ''GAZETECİLERİN YÖNETİM ANLAYIŞIMIDA YERİ OLDU''
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, ''Bu mesleği icra eden siz basın mensuplarımızın gününü tebrik ediyor ailelerinizle birlikte sağlık ve mutluluklar temenni ediyorum. Aynı zamanda idareciler günü, bizim günümüz. Zor bir mesleği icra eden idarecilerin de gününü tebrik ediyorum. Kamuoyunu hızlı ve tarafsız bir şekilde haber alma noktasına çok önemli bir mesleği icra ediyorlar. Yağmur kış demeden icra ediyorlar. Bu anlamda da acılarını üzüntülerini yaşadığımız önemli bir meslek. Gerçekten Trabzon'umuzun bu anlamda çok özellikli bir şehir. Tarih kültür imparatorluk şehri. Geldiğimden beri yönetim anlayışımızın çok önemli bir parçası olarak gördüğümüz gazetecilerin yönetim anlayışımızda yeri oldu. Özellikle yeni gelişen teknolojinin süratle yayılması ile birlikte kamuoyunu ilgilendiren birçok konu gizli kalmıyor. Hem meslek kuruluşlarımıza hem de sizlere önemli vazifeler düşüyor. Bu gün dolayısı ile bir arada bulunmamız önemli. Teşrifler için herkese teşekkür ediyorum. Coğrafyamızda yaşanan süreci takip

ediyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz''