Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu”Gönüller Engel Tanımaz”

İl Engelli Koordinatörlüğü, İl Müftülüğü ve Lisansız İnsan Derneği ortaklığında düzenlenen “Gönüller Engel Tanımaz” programı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
Programa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Müftüsü Osman Aydın, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Sosyal devlet olmanın en önemli göstergelerinden birisinin toplumun her kesimine eşit bir şekilde hizmet vermek olduğunu belirten Vali Ustaoğlu “Hükümetimizin son yıllarda yapmış olduğu çalışmalar ve mevzuat düzenlemeleriyle evlere ve odalara hapsolmuş, yataklara mahkum olmuş umutla bekleyen binlerce engellimiz için yapılan yasal mevzuatlar çok güzel hizmetler getirdi. Özellikle evde bakım hizmetleri, rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kurumu alanında yapılan çalışmalar binlerce çocuğumuzun gözlerinin parlamasını,  ailelerin yüzünün gülmesini sağladı.” dedi.
 
Her Ailede  bir engellinin tabiri caizse 7 engelli olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu “Engelli bireylere sadece biz engeller koymuyoruz. Bir yerde anne babayı da engelliyoruz. Evde çocuğuna bakmak durumunda olan anne baba, yavrusu gibi bazen karamsarlıkla evine kendini kapatarak hayata küsüyorlar. Ama bu yapılan düzenlemeler, çalışmalarla onların zaman geçirecekleri mekanların oluşması ve ailelere sağlanan ekonomik imkanlarla yavrularımızın ve ailelerinin yüzlerinin güldüğünü, hayata daha sımsıkı sarılmaya başladıklarını görüyoruz. Ailesinde engelli olan birisi olarak onun yüzü güldüğünde benimde yüzüm gülüyor. Çünkü onlar bize birer emanet ve onlara gözümüzün nuru gibi bakmamız gerekiyor. Ülkemizde ve ilimizde bu anlamda  çok güzel ve gurur duyacağımız çalışmalar yapılıyor. Sosyal hizmetler alanında özellikle engellilere yönelik yapılan çalışmalar Cumhuriyet tarihinin de devrim diyebileceğimiz niteliktedir. Engellilere yönelik sokaklarda, caddelerde, trafikte gerçekleştirilen her alandaki düzenlemelerle ve onlara sağlanan imkanlarla ülkemiz, yurtdışında gıptayla baktığımız ülkelerden daha fazlasını görmek bizi mutlu ediyor. Engelli onlar değil, aslında onlara engel koyan bizleriz. Yerel yönetimler olarak onların yürüyeceği yolları ve kaldırımları yapamıyorsak bir anlamda onları biz engelliyoruz. Müftülüğümüzün, Engelli Koordinatörlüğü ile yaptığı bu çalışmalardan dolayı kutluyorum.” dedi.
 
Etkinlikte Kuran Tilaveti işaret diliyle anlatılırken Engelliler Günü ile ilgili de tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Ardından Yeşiltepe İlköğretim Okulu öğrencileri günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.
 
Programın ardından Vali Ustaoğlu, Dow Sendromu ve MS Derneği’nin 24 Aralık’ta gerçekleştireceği tiyatro oyununun hazırlıklarını izleyerek çocuklarla sohbet etti ve onlara başarılar diledi.