Trabzon Valiliği Halkı Yanıltıcı Haberlere İtibar Etmeyin 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Basın Kuruluşlarına göndermiş olduğu Duyuru Metninde Sürmene Çamburnu ve Çevresi için yapılan yalan yanlış yanıltıcı Haberlerin tekzip edildiğini buna rağmen hala aynı şekilde yanıltıcı haberler yapıldığını bu tip haberlere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı. 

TRABZON VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI 


11 Ağustos 2017 tarihinde bazı medya organlarında Çamburnu Tabiat Parkına köşkler inşa edildiğine dair haberler yer almıştır.
Söz konusu iddialara ilişkin olarak;
-Daha önce başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı olmak üzere aynı Bakanlığın Trabzon 12. Bölge Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili detaylı açıklamalar yapılmıştır.
- Bu ve buna benzer iddialar daha önce ilgili makamlarca defalarca tekzip edilmiştir.
-Habere konu olan yapılar 7 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen yangına maruz kalan alanların dışında olup, yangın sonrasında etkilenen alanlarda orman iyileştirme çalışmaları halen devam etmektedir.
-Söz konusu iddiada köşk olarak nitelendirilen yapılar kır evleri ve mesire alanları olup, 29 Eylül 2015 tarihinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce onaylanan vaziyet planı çerçevesinde mevzuata uygun olarak ve halka açık hizmet vermek üzere inşa edilmektedir.
Konu ile ilgili kamuoyunu yanıltmaya yönelik haberlere itibar edilmemesi hususu saygıyla duyurulur.