Ergan mesajında; tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan zaferin özgürlüğe, kurtuluşa ve onurlu yaşama kararlılığına yönelişinin atıldığı tarihi bir adım olduğuna vurgu yaptı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk tarihi açısından bir gurur abidesi olduğunu belirten başkan Ergan, Sultan Alparslan’ın 1071’de Malazgirt’ten başlattığı Anadolu’yu vatan kılma mücadelesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında 26 Ağustos 1922’de büyük taarruzla birlikte Dumlupınar’da zafere taşındığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“30 Ağustos 1922’de Türkiye’nin tarihini değiştiren, bugünkü Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk Milleti ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. ‘Efendiler, bu büyük zaferin çeşitli unsurları üstünde en önemlisi ve büyüğü, Türk milletinin kayıtsız şartsız egemenliğini eline almış olmasıdır. Bu olayın tarihimizde ve bütün dünyada ne büyük, ne verimli bir inkılâp olduğunu anlatmaya gerek görmem’ diyerek büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”