Trabzon Sivil İnsiyatif''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun'' 
Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Sivil İnsiyatif'in Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yapmış olduğu basın toplantısı ile ''15 Temmuz Hain Darbe Girişimini lanetledi. STK'lardan oluşan Sivil İnsiyatif'in yapmış olduğu basın açıklaması aynen şöyle. 

Çok değerli basın mensupları ve Trabzon kamuoyu
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz Kutlu Olsun
15 Temmuz, ülkemize karşı siyonist ve emperyalistlerin içerideki ırgatlarıyla birlikte kalkıştıkları kanlı işgal girişimidir. 
15 Temmuz, istiklal ve istikbalimizi muhafaza ederek ülke ve millet bütünlüğümüzü geleceğe taşıma iddiamızın zamanın hafızasına bir kez daha kazınmasıdır. 
15 Temmuz, şehit kanlarıyla İslâm vatanı yapılmış bu coğrafyaların işgal edilemeyeceğinin tescili, hür yaşamış, hür yaşayacak milletimizin zaferle sonuçlanmış yeni kurtuluş mücadelesidir. 
15 Temmuz, kirli amaçları için dini bile istismar edecek düzeyde alçalan içerideki işbirlikçilerin, kan donduran hile ve hıyanetleri karşısında ferasetiyle diri ve uyanık kalan bir milletin uyanışıdır.
15 Temmuz, kanlı bir darbe girişimiyle başlayan işgal denemesidir. İşgal girişiminin, devletin her kademesinde örgütlenmiş paralel yapısıyla kök salmış olması, karşı koyduğumuz tehlikenin derinlik ve büyüklüğünü anlamak için yeterlidir. On yıllar boyu insanımızın maneviyat ve yardım duygularını istismar eden FETÖ, her türlü yolu kullanarak devletin hücrelerine kadar sızmış, başta eğitim, yargı ve güvenlik olmak üzere, devletin bütün imkânlarını kendi hain planları için kullanmıştır. Küresel şeytanî odaklar, 15 Temmuz darbe girişimiyle, Orta Doğu ve İslâm dünyasındaki hâkimiyetlerine engel olan Türkiye’yi, FETÖ aracılığı ile ele geçirme, içine girilecek kaotik süreçte çıkaracakları iç savaşla ülkeyi bölme, dış müdahalelere açık hâle getirme, varlığımızı bütünüyle tarihten silme planıyla kanlı bir oyun sahneye koymuşlardır.
Milletimiz, derin basireti ve hikmetiyle tehlikeyi anında görmüş, vatanın söz konusu olduğu bir durumda yaşamayı bile teferruat bilerek uçak ve helikopterlerle havadan bombalanan, zırhlı araçlarla, tanklarla tutulmuş sokaklara çıkmış, bendini yıkıp taşan sel gibi caddelere, alanlara akmış, adeta tek bir yumruk olup işgalci darbecilerin tepesine inmiştir. Üstten bomba ve roket atan uçaklara, tanklara, makineli tüfek mermilerinin karşısına, istiklal harbindeki, Çanakkale savaşındaki ruhla çıkmış ve o karanlık geceyi zalimlere cehennem etmiştir. Gece boyu canı ile kanı ile direnerek 2 binin üzerinde yaralı, 250 şehit veren milletimize o gece ilahi bir lütuf olarak geleceği ifade eden açık bir gök; sabahında, cesareti gösteren parlak bir güneş; sonrasında, mükâfatı müjdeleyen bembeyaz bir ufuk armağan edilmiştir.
Milletimiz, tankları durduran kararlılıkla, bütün şehirlerin meydanlarında kesintisiz bir ay, gece gündüz demokrasi ve kardeşlik nöbeti tutarak, ülkemiz üzerinde operasyon yapmak isteyenlere çok kararlı ve açık bir mesaj vermiştir.
Trabzon Sivil İnisiyatif çatısı altındaki bütün sivil toplum örgütleriyle, istiklal ve istikbalimizin açık bir saldırıya uğradığı 15 Temmuz gecesinde, hiç tereddüt etmeden, sağımıza solumuza bakmadan, bahane ve gerekçe üretmeden, başka hiçbir hesap yapmadan alanlara indik. Milletimiz için, onurumuz, irademiz, özgürlüğümüz, çalışma hayatının geleceği ve güvencesi için karanlığın ve tankların karşısına çıktık. Her zamanki gibi milletten yana, zalimlere karşı olduk. O gece, hepimiz ülkemizin baştan sona direniş hattı olan her karışında, her noktasında millete ve medeniyetimize bağlılığımızın samimi gereğini ve görevini yerine getirdik.
15 Temmuz’u hazırlayan veya 15 Temmuz’a getiren sebepler iyi anlaşılmalı, sosyal ve siyasi yönleriyle iyi analiz edilmelidir. FETÖ ihanet şebekesinin örgütlenmesinin ana zeminini eğitimin imkânlarını kullanarak yapmış olmasından ders çıkarmak, bizim için son derece hayatî bir öneme sahiptir. Vatan sevgisi, millî duygular ve insanî değerler noktasında örnek insan yetiştirmesi gereken eğitim sistemimiz, güdümüne girdiği odaklardan aldığı emirle göz kırpmadan vatanına, milletine ihanet edebilen tiplerin çıkmasına müsait olabiliyorsa, sistemin zaaflarının tespit ve tadil edilmesine, vakit geçirilmeden de tahkim edilmesine büyük ihtiyaç vardır.
15 Temmuz, merkeze eğitimi alarak topyekûn yeniden yapılanma faaliyetlerini de içerecek tarzda derin bir bilince, değere dönüştürülmelidir ve bu değer vatanını seven herkesindir. Bu konu ve buna dair duyarlılık, asla belli kesimlerin eline veya inisiyatifine bırakılamaz, bırakılmamalıdır. O, bütün bir milletin ortak sınavı ve başarısı olmuştur. 15 Temmuz, tarih ve irfan köklerinden beslenen yüksek bir ruhun, özgür iradenin, derin bir bilincin şahlanışı, özgürlük ve istiklal aşkıyla engellenemez atılımıdır. 15 Temmuz, hepimizin değeri, ana istikameti, yönü; hür yaşamış, hür yaşayacak bir milletin yenilenen ruhu ve heyecanıdır.
Bu bilinç ve duygularla tüm milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü tekrar tebrik ediyor, halkımızı Trabzon Valiliğimizin bugün ve yarın gün boyu devam edecek etkinliklerine davet ediyoruz.
Trabzon Sivil İnisiyatifi