Trabzon Şehidi Miraç Kadir Özcan'ı Bağrına Bastı 


Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com

 Diyarbakır' da teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamada şehit olan 28 yaşındaki polis memuru Miraç Kadir Özcan'ın Trabzon Maçka Gürgenağaç Mahallesinde cenaze namazı kılındı.

 Şehit olan 4 polisten biri Trabzon'un Maçka ilçesine kayıtlı Kadir Miraç Özcan bugün Diyarbakır'daki Askeri Törenin ardından Trabzon Havalimanına getirildi. 
 Şehit Özcan'ın naaşı bugün öğlen saatlerinde Trabzon Havalimanı'na getirilerek cenaze töreni için Maçka'nın Gürgenağaç Mahallesi'ne getirildi. Şehit Özcan'ı Trabzon Havalimanı'nda Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmer Metin Genç,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün,Trabzon Garnizon Komutanı ,Okçin Akşit, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu  ile birlikte partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda şehit yakını karşıladı. 


Kardeşinin ve Eşinin Ağıtları Yürekleri dağladı. 

Anne Gülşen Özcan'ın şehit oğlunun naaşını görünce 'Sensiz ne yapacağız. Söyle bana ey oğul' diyerek sinir krizleri geçirdi. Şehit Özcan'ın kardeşi Berat Özcan ise, ''Ağebeyim ağebeyim olmadı. Daha Trabzonspor'un şampiyonluğunu görecektik' diyerek feryat etmesi dikkat çekti. Diyarbakır'da şehit düşen Özcan bugün doğduğu yerde, Trabzon'un Maçka ilçesi Gürgenağaç mahallesinde İkindi Namazının ardından Kılınan Cenaze Namzından sonra son yolculuğuna uğurlanarak aile kabristanlığına defnedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU TÖREN ALANINA HELİKOPTER İLE GELDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da hemşehrisi olan Kadir Miraç Özcan'ı yalnız bırakmadı ve cenazeye katılarak aileye baş sağlığında bulundu. Şehidin cenaze Törenine Trabzon Milletvekilleri ,Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Muhammet Balta,Av.Salih Cora, Dr.Adnan Günnar'da katıldı. Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Şehid'in Ailesine taziyede bulunurken hemde sakinleştirdi. Şehit'in Cenaze Merasimine Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç tüm ayrıntıları düşünerek Taziye Çadırı ve ikram çadırı oluşturdular. Türk Kızılay'ı Cenaze Merasimi boyunca Akşamdan beri Bölgede Sıcak İkram ve Lokum İkram etmeye devam ediyor. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan Gürgenağaç Mahallesine gelen tüm misafirleri Cenazenin olduğu alana Maçka Belediyesine ait Otobüslere ulaştırdı. Şehitlerini son yolculuğunda yalnız bırakmayan binlerce Trabzon'lu tek yürek olarak şehit ailesine destek oldu. Cenazede şehidin eşinin ve annesinin feryatları yürekleri dağladı. Diyarbakır'a kadar gidip Askeri Törene katılıp Şehit olan Halasının Oğlunu alarak Trabzon'a Dönen Ak Parti Trabzon İl Başkanı Halim Yılmaz Cenaze Boyunca ayakta gülükle durabildi.