Trabzon POMEM'de 250 Polis Törenle Yemin Ederek Göreve Başladı 

Haber: Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon POMEM'de düzenlenen törenle 250 polis, yemin ederek diplomalarını aldı.

Vali İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada, polislik gibi kutsal bir görevi seçerek mezun olan polis adaylarını tebrik ederek, yeni görevlerinde üstün başarı diledi.

Gururun en büyüğünü ailelerin yaşadığını ifade eden Ustaoğlu, "Bu yavrularımız taşıdıkları üniformanın hakkını layıkıyla yerine getirecekler. Onların en büyük kılavuzu ve gücü Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasası olacaktır. Biz biliyoruz ki onlar anayasamıza bağlı kalıp hukukun üstünlüğüne, temel hak ve hürriyetlerine saygı duyarak her birisi ülkemizin farklı yerlerinde göreve başlayacaklar." diye konuştu.

Ustaoğlu, polislerin, gittikleri görev yerlerinde devleti temsil ederken aynı zamanda devletin şefkat ve merhametini ülkenin en ücra köşesindeki vatandaşa göstereceğini vurgulayarak, memleketin birliği ve milletin selameti için tek davalarının, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şiarı olacağını kaydetti.

Polislik mesleğinin disiplin, itaat ve vatanına, devletine, milletine, bayrağına sadakat ve bağlılık olduğuna dikkati çeken Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Polis adaylarımız görev yaparken sadece devletine bağlı bu memleketin hizmetinde güzel görevler ifa edecekler çünkü ülkemizin çıkmış olduğu yolculuk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği hedef muasır medeniyet seviyesi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Her birinin çıkmış oldukları bu kutsal yolculukta memleketlerine ve milletine güzel hizmetlerde bulanacaklarını düşünüyorum."

Ustaoğlu, törende dereceye giren öğrencilere diploma ve sertifikalarını verdi.

Törene, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, POMEM Müdür Vekili Metin Sevil, polis adayları ve aileleri katıldı.