Trabzon’un Ortahisar ilçesinde izinsiz olarak yangın merdivenini genişleten mülk sahibinin ruhsat isteği iptal edildi. Mülk sahibi için kendi kendini ele verdi yorumu yapıldı

İZİN YOK
Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantılarında Gazipaşa Mahallesi Maraş Caddesi üzerinde bulunan bir binanın yangın merdiveni talebi ve ruhsat izni gündem oldu. Mülk sahibinin yapı izni olmadan binanın yanında bulunan yangın merdivenini genişleterek merdivenin etrafına kaplama yaptığı belirtilirken, ruhsat isteğinin ise izinsiz olarak yapıldığı ve şehir estetiğine zarar vereceği gerekçesi ile kabul edilmediği açıklandı.


CEZA UYGULANDI
Yangın merdiveni için 130 Bin TL masraf yaptığı öğrenilen mülk sahibine ruhsat izni verilmemesi sonrasında Uzunsokak’ın girişinde bulunan bir konfeksiyon mağazasının yangın merdiveni de gündeme geldi. Belediye Meclisi’ne başkanlık eden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konu ile ilgili, “Uzunsokak’ta bulunan yapıya cezai işlem uygulandı. Konu takip ediliyor” açıklamasında bulundu.