Trabzon Barosu’nda seçim heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Sibel Suiçmez ve Mahmut Yazıcı başkanlık için yarıştı.

Yapılan oylama sonucunda mevcut başkan Sibel Suiçmez tekrar başkan seçildi.

Suiçmez, 61saat'e yaptığı açıklamada oy oranlarını açıklamazken seçimi kazandığını açıkladı.

Kesin olmayan rakamlara göre oylamaya 505 avukat katıldı. Oyların 319'unu Sibel Suiçmez alırken Mahmut Yazıcı 186 oy aldı.

SUİÇMEZ’İN LİSTESİ:
Abdullah Erata, Ramazan Murat Kudu, Turgay Alemdaroğlu, Duygu Keleş Aydın, Mehmet Özcan Arslantürk, Berrak Pınar Alioğlu, Nihan Göktürk, Emrah Aslan, Remzi Başkan, Gözde Çavdar.

AV.MAHMUT YAZICI’NIN LİSTESİ: 
Mustafa Çağrı Yayla, Derya Tütüncü, Arif Onur Korkmaz, Doğukan Bora Savaş, Seda Taflan, Celil Özcan, Hakan İnce, Kubilay Ay, Seda Yıldırım, Kübra Calap.

SİBEL SUİÇMEZ, ''KENDİMİ GENEL KURULUN İRADESİNE BIRAKTIM''

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, genel kurulda yaptığı açıklamda, ''Katılımlarımız hızlı bir şekilde artıyor. Yoğuna bir katılım olacağına inanıyorum. Trabzon Barosu genel kurulu her zaman en doğrusunu yapmıştır. Ben kendimi genel kurulun iradesine bıraktım. Umarım gönlümüzdeki gibi olur. Sonuçta tabi ki bizim başkanlığımızın kazanmasını isteriz'' dedi.

KÖSEOĞLU, 'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANIYORUM'

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu yaptığı açıklamada, ‘’Seçimler kuruluşların şenlik günleridir. Bugün özel gün var. Trabzon Barosu Başkanı seçilecek. Pandemi nedeniyle seçimler 1 yıl ertelenmişti. Heyecanlı bir yarış var. Ben bir avukat olarak adayların meslek sorunlarına duyarlılık ve yaklaşıma önem vermelerini kutluyorum. Genç meslektaşlarımız var. Mesleğe başlayıp sorun yaşayanlar var. Yaşları ileri olup maddi sıkıntılardan dolayı avukatlık yapmaktan zorlanan arkadaşlarımız var. Yeni bir heyecan dönemi olacağına inanıyorum. Seçimlerimiz medeni bir şekilde yapılmıştır. Trabzon Barosu’nu yönetmeye en uygun gördükleri adayları seçecekler. Ben hiçbir seçimi kaçırmadım. Hukukun üstünlüğüne inanıyorum’’ dedi.

SALİH CORA'DA OYUNU KULLANDI 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Cora'da oyunu kullandı .

AV.ALİ SÜRMEN TEBRİK ETTİ

 

Trabzon Barosu eski başkanlarından Trabzonspor Divan Başkanı Av.Ali Sürmen ;Yeniden Trabzon Barosu Başkanlığına seçilen Av.Sibel Suiçmez’i kutlar,başarılar dilerim.
Baro Başkanlığı yarışındaki güzel tablonun oluşumundaki katkısından dolayı Av.Mahmut Yazıcı’ya da teşekkür ederim.