Trabzon'da 3 bin kişiye iş ve staj imkanı! 
İŞKUR Trabzon İl Müdür Vekili İbrahim Büyük, bu yıl düzenlenecek olan 8. Trabzon İstihdam Fuarı’na en az 17 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini vurgulayarak şunları söyledi

Trabzon Valiliği himayesinde Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün organize ettiği ve destekçileri arasında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (TTSO) bulunduğu 8. Trabzon İstihdam Fuarı, 11 – 12 Nisan tarihlerinde KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuara katılacak 98 firmanın, toplamda 2 bin 913 kişiye iş ve staj imkânı sağlamayı amaçladığı belirtildi. 8. Trabzon İstihdam Fuarı’yla ilgili İŞKUR Trabzon İl Müdür Vekili İbrahim Büyük, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kul, TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ve diğer ilgililerin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İŞKUR Trabzon İl müdür Vekili İbrahim Büyük, geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara 13 bin 851 ziyaretçi ve 107 firmanın katıldığını, etkinlik süresince 10 bin 339 iş ve staj başvurusu alındığını, fuar sonucu bin 4 kişinin işe yerleştiğini veya işbaşı eğitim programlarından faydalandığını vurguladı. “Fuara, 7’si kamu ve STK, 21’ i ulusal, 70’i yerel özel sektör firması olmak üzere toplamda 98 firma katılacak. Bu organizasyon ile ilimizdeki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Temel amacımız, nitelikli iş arayanlarımıza ve gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, staj, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirmektir. Önceki yıllara göre kıyaslama yapıldığında üniversite mezunu beyaz yaka taleplerinin yüksek olduğu görülmektedir.”

İŞGÜCÜ TALEBİ OLAN SEKTÖRLER AÇIKLANDI

Fuarda stant açarak katılacak firmaların sektörel dağılımı yapıldığında toptan ve perakende ticaret, imalat, turizm, sağlık sektörlerinin diğer sektörlerden fazla olduğu vurgulandı. Fuara katılacak firmaların sektörel bazlı açık iş ve staj taleplerine göre gruplandırma yapıldığında ise liste şöyle oluştu: İmalat 862, Bilgi ve İletişim 584, Toptan ve Perakende Ticaret 400, Konaklama ve Yiyecek Hizmetleri Faaliyetleri 340, Mesleki, Bilimsel ve Teknik Faaliyetler 185, İdari ve Destek Hizmetleri Faaliyetleri 120, Ulaştırma ve Depolama 101 İnsan Sağlığı ve Sosyal Hizmet Faaliyetleri 71, Eğitim 65, Gayrimenkul Faaliyetleri 60, Elektrik, Gaz, Buhar ve İklimlendirme Üretimi ve Dağıtımı 41,  Madencilik ve Taş Ocakçılığı 30, İnşaat 29, Finans ve Sigorta 25. İstihdam Fuarı’nda iş ve staj başvurularının yanında alanında uzman ve Türkiye’de tanınan panelistler ve konuşmacılar seminer verecek. Fuarın birinci günü TAV Havalimanları Holding İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Hakan Öker “Havacılık Sektöründe İstihdam ve Kariye Fırsatları” konulu seminer verecek. Fuarın ikinci günü NLP ve Kişisel Gelişim Uzmanı Ömer Çam, “Sen Değişirsen Dünya Değişir” konulu seminer verecektir. Salon programlarına katılanlara katılım sertifikası, çekilişle tablet ve powerbank hediye edilecek.