Trabzon'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Başladı 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkında
15 Temmuz Milli İrade- 2 etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim ve fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Sergi açılışında konuşan Vali Yücel Yavuz “15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen ve Türk tarihinde eşine rastlanmayan hain büyük bir darbe girişiminin 2. Sene-i devriyesinde şehitlerimizi anmak için bir araya geldiğimiz bu etkinlikte birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi ve farkındalığın oluşması amaçlanmaktadır. Devlet olmak kolay değildir. Şanlı millet olmak da her millete nasip olmayan hasletlerdendir. Biz bunu 2 bin seneyi aşkın sürede dünya sahnesinde yer alan Türk Milleti olarak dünyaya kanıtlamış bir milletiz. Biz dünyaya adaleti, doğruluğu, dürüstlüğü prensip edinmiş ve yaymak arzusunda olan bir millet olarak İslam’la müşerref olduktan sonra bunu zirveye taşımışızdır. Bulunduğumuz coğrafyada bu hasletleri hep ortaya koymuşuzdur. Ama dünya hepinizin bildiği üzere bir savaş sahnesi gibidir. Haç ile Hilal şeklinde tanımlanan bir mücadeleye sahne olur. İşte onun Hilal tarafında adalet, doğruluk ve dürüstlük tarafındayız. Mazlum milletlerin başvurduğu bir kapıyız. Bunun için diğer taraf bizi hep rakip görür bizimle uğraşır. Kardeş kavgası başlatır, insanların canına kast eder, buna terör deriz. Terörle mücadele ederiz, bunu başarırız. Bu düşman odaklar bizi harp sahnesinde yenemeyince bizim en hassas duygularımızı istismar etmek için hayatımızın her aşamasını etkileyecek oluşumlarla yola çıkarlar. İşte bunun adı Fethullahçı Terör Örgütü denilen aynı zamanda Paralel Devlet Yapılanmasıdır. Bu ülkede bu yapıyı ele geçiren odaklar bedenini ve ruhunu satanları da yanlarına alıp darbe girişimiyle dünya lideri olarak tanımlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm kurumlarını ele geçirip son darbeyi de Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisindeki hainlerle birlikte tankları, tüfekleri ve toplarıyla bu milletin üzerine saldırdılar. Bunu Ankara merkezde gerçekleştirdiler. Ama Türkiye’nin her bir yanında bunu hedef aldılar. Sonuçta 15 Temmuz 2016 akşamı ülkemizde hain bir darbe girişimi sahneye konuldu. Ancak yine hain odakların hesap edemedikleri bir şey ortaya çıktı. Milletin birlik ve beraberlik ruhu, dirayeti ve ferasetiyle bu hain darbe girişimine karşı durduk.
Trabzon’umuzda benim riyasetimde bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve milletimizin desteğiyle hiçbir sıkıntı yaşanmadan Cumhurbaşkanımızın talimatları ve direktifleriyle günlerce nöbet tutmak suretiyle yönettik. Ülkemiz genelinde 252 Sivil ve kamu görevlisi şehidimiz oldu. Bu hain darbe girişimine silahlı kuvvetlerimizin ve polisimizin vatan evlatlarıyla, ve milletimizle birlikte karşı durduk. Sonuçta 2 bini aşkın gazimiz oldu. Ekonomik anlamda çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalsak da dünyanın 20 en güçlü ve büyük ekonomisinden bir tanesiyiz. Dünyanın en büyük 10 projesinden 6’sı ülkemizde gerçekleşiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne planlarsa planlasınlar bunu başaramayacaklarını biz dünyaya gösterdik. Referandumla yönetim modelimizi değiştirdik. Artık daha hızlı, detaya ve teferruata takılmadan insanımız daha iyi hizmet sunmak için daha köklü bir yapı değişikliğine gittik. Yine bunu ‘Devlet Başkanı’ olarak tanımlanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde yeni devlet modeliyle geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla ilerleyeceğiz. Biz 15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmuyoruz, Unutmayacağız. Tarihe silinmeyecek bir şekilde yazdık. Kahpeliğin, hainliğin, satılmışlığın ne olduğunu birebir gördük ve bundan ders aldık. Terörle mücadeleyi ve ekonomik mücadeleyi başarıp Cumhuriyetin 100.Yılı olan 2023’te dünyanın 10 ekonomisinden bir tanesi olacağız. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum.” Dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, günün anlam ve önemine değin yaptığı konuşmada 15 Temmuz’u Unutturmayacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz, Direniş’ten Dirilişe adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere teşekkür ederek ödüllerini verdi. Etkinliklere katılan vatandaşlara pilav ikramında bulundu.