Trabzon'da ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ''Kutlandı 

Haber: Ömer Altıntaş / Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

10 Ocak Gazeteciler Günü kapsamında Trabzon’da Zorlu Grand Otel’de düzenlenen etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut  , www.trabzonhaber24.com Yönetim Kurulu, medya sahipleri ve gazeteciler katıldı.

Zorlu Grand'daki Kahvaltılı etkinliğin ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, gazeteciliğin önemine dikkat çekerek, ‘’Gazetecilerin en anlamlı günlerinden biri olan 10 Ocak çalılan gazeteciler gününde herkesleri selamlıyorum. Trabzon basının gücüne güç katıyorsunuz. Yerel ve genel basın televizyonla, radyolar, gazeteler ve internet siteleri ile çok iyi bir iş yaptığınızı belirtmek isterim. Yeni kuşaklarla birlikte gazetecilik farklı noktalara gidiyor. Gazetecilerin işsiz kalma süreci yaşanıyor bundan da büyük üzüntü yaşıyoruz. Yansız haber akışını sağladığımız sürece gerçeklerin vatandaşlarla buluşmasını sağlayabilir. Bunları yaşamak için gazete sahipleri fedakarlık yapacak. Bizde araştıracağız ve çok çalışacağız. Bende son konuşmamı yapıyorum. 4 Nisan’da çok daha yükseğe bayrağı taşıyacak ekipler olacaktır. Benimle görev yapan herkese çok teşekkür ediyorum Bana 3 yıldır verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum’’ dedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU VEDA ETTİ 

15 TEMMUZ’DA KAHRAMANCA DURDUNUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gürmükçoğlu, gazetecilerin 15 Temmuz’da kahramanca durduğunu söyleyerek, ‘’10 Ocak 2010 belediye olarak bu güzel günü beraberce sizlere kucak açarak teşrifinizi istirham ederek yerel yönetimlerle basın yayınımızın kol kola şehre hizmet için buluşmasın heves etmiştik. Sizlerde bu davete uymuştunuz. Ve bugünde hep beraber bu davete icabetinizi görüp şehir adına mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Bugün 10. Buluşmamızdayız. Benim görevim sona eriyor. Çalışan gazeteciler gününde sizlerle belediye başkanı olarak son kez beraberim. Allah izin verdikçe her zaman beraberiz. Benim burada belirtmek istediğim husus 31 Mart 2019 yılında seçilecek belediye başkanı ile bu geleneğinin devam etmesini temenni ederim. Garipleri bulmak ve beraber olmak. Cenazelere ve düğünlere katılmakla ihtiyacı olanlarla yoksun kardeşlerle beraber olmaktı görevimiz. Bunu haberlerden kaçındırmalara çalıştık. Biz halka sahip çıkmak hakka ve adalete uymaktı bizim görevimiz. Vatandaşın rahatı için icraatı bizzat yürütmek beni yetiştiren bu topraklara hizmet etmek büyük bir şerefti. Hemen yanına basın yayınız olarak sizlerle çalışmak çok güzeldi. Siz demokrasinin ayrılmaz hususları olarak 4.unusuru olarak basın yayınsınız. Halk adına aslında büyük sevabı olan bir kamu görevini yürütmektesiniz. Haber doğru, yorum hürdür temel ilkesini kabul eden insanlarsınız. 15 Temmuz 2016’daki FETÖ saldırısında demokrasinin yanında kahramanca durmuş olanlarsınız’’ ifadelerini kullandı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Gümrükçüoğlu ‘’Ben sizleri asla unutmayacağım. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada belediye başkanı olarak değil Trabzon’un evladı olarak sade vatandaş olarak sizlerin her birinizin yanında olacağım’’ sözlerinin üzerine göz yaşlarına hakim olamadı.

VALİ USTAOĞLU, MÜLKİ İDARECİLER GÜNÜ VE GAZETECİL

ER GÜNÜNÜ KUTLADI

’ Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, mülki idareciler olarak kader birliği içerisinde olduklarını anlatarak, ‘’Trabzon basını çok büyük bir aile ve camia. Ben bu vesileyle bu anlamlı günde çalışan gazetecilerimizin bu güzel günün kutluyor. Aileleri ile birlikte kendilerine huzur ve mutluluklar diliyorum. Bizim içinde anlamlı bir gün. Bugün ayrıca büyük iradeciler günü. Bizimde günümüz bugün. Ben sizler aracılığıyla yine mensubu olmakla büyük bir onur duyduğum mülki idare arkadaşlarımızın gününü kutluyorum. Aynı gün olması tesadüf ama iki güzide camianın adeta hayatları bpyunca görev hayatları boyunca kader birliği yapmıştır. Mülki idare camiası açısından olmazsa olmaz olan basın, toplumun işiten kulağı gören gözü olark gördüğü ve toplumun birçok dinamiklerini temsil eden bu camia bizim de her zaman duyarlı olduğumuz hassasiyet gösterdiğimiz bir camia. O anlamda gece gündüz demen kar ve çamurda birlikte kader birliği yaptığımız bir camia’’ dedi. Etkinliğin ardından Vali Ustaoğlu ve başkan Gümrükçüoğlu birlikte gazeteciler toplu fotoğraf çektirdi.