Trabzon Büyükşehir'de Seçimler Yapıldı 

Trabzon Büyükşehir'de kritik isimler belli oldu! Zorluoğlu açıkladı 31 Mart Yerel İdareler seçimlerinden sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi ilk kez bugün toplandı. Toplantıda başkan vekilleri açıklandı, üyelerin seçimleri yapıldı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 1.gün ilk toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ,Hak -İş Hizmet -İş Trabzon Bölge Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ve Beklediye Meclis üyeleri ile Daire Amirleri katıldı. 

Mecliste ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekillerinin seçimi yapıldı. 1. Başkan Vekilliğine Atilla Ataman, 2. Başkan Vekilliğine Mehmet Karaoğlu  ismi önerildi. Yapılan gizli oylama sonrasında Ataman, Meclis 1. Başkan Vekili Karaoğlu ise 2. Başkan Vekili oldu. Ataman ve Karaoğlu, mecliste 64’er oy aldı. 

KATİP ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Meclis Başkan Vekillerinin seçiminin ardından yine gizli oylama ile Asil ve Yedek Katip Üyeliklerinin seçimi yapıldı. Verilen önergelerde Asil Üyeliklere Ali Osman Çoban ve Seda Beşir, yedek üyeliklere ise Gözde Atasoy Koç ile Ömer Faruk Adıgüzel önerildi. Mecliste ilk olarak Asil ve katip üyeler seçilerek görevi devraldı.. 61saat bu isimleri bugün ilk kez duyuran taraf oldu.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Katip üyelerinin ardından ise Büyükşehir Belediye Encümeni seçildi. Meclis üyelerinin verdiği önergede Emre Akgün, Şenay Kibar, Mehmet Tayar, Hüseyin Alioğlu, Hasan Çebi isimleri yer aldı. Yapılan gizli oylama sonrasında bu isimler Belediye Encümenine seçildi. Mecliste ihtisas komisyonlarının üye sayısı ve ardından üyeleri belirlendi. İlk önergede komisyonların 5 isimden olumşamsı önerildi. CHP Grubu adına ise Turgay Şahin 7 olması gerektiği yönünde önerge verdi. Yapılan oylamada komisyonların 5 kişiden oluşması kabul edildi. Ardından ise komisyonların üye seçimine geçildi. 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU SEÇİLDİ

Yapılan açık oylamalarda:  İmar ve Bayındırlık Komisyonu Hüsnü Akkan, Hüseyin Özderya, Mustafa Yaylalı, Murat Güney, Oktay Ulusoy yapılan açık oylama sonrasında seçildiler. 

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

Çevre ve Sağlık Komisyonuna Seyfullah Kaya, Ömer Köroğlu, Ömer Hacıbektaşoğlu, Hasan Bahçekapılı, Enver İskenderoğlu, 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU 

Plan ve Bütçe Komisyonu Tahsin Bayrak, Murat Üçüncü, Güngör Hami Aydın, Ali Osman Çoban, Mustafa Bayındır

EĞİTİM KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU 

Eğitim, Kültür, Gençlik, ve Spor Komisyonu Ahmet Salih Birincioğlu, Ömer Faruk Adıgüzel, Ersin Akyol, Erol Vural, Ömer Çakıroğlu

ULAŞIM KOMİSYONU 

Ulaşım Komisyonu Şaban Bülbül, Kenan Bağçiçek, Mehmet Öztürk, Ali Bayram Tanrıverdi, Ahmet Seyit Alışkan

YEREL EŞİTLİK KOMİSYONU 

Yerel Eşitlik Komisyonu Gözde Atasoy Koç, Seda Beşir, Mehmet Karaoğlu, İbrahim Sedef , Murat Üçüncü, 

İLK İTİRAZ CHP'Lİ TURGAY ŞAHİNDEN 

Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları Komisyonu kurulması gündeme alındı. Ancak Komisyonu meclis üyelerinin önermesine CHP’li üye Turgay Şahin itiraz etti usul hatası yapıldığını söyledi. Şahin, meclis üyesinin bu şekilde bir önerge veremeyeceğini söyledi. Ancak Başkan Zorluoğlu, meclis üyelerinin önerge verebileceğini söyledi. Bu görüşlerin ardından komisyonun kurulmasına karar verildi. Yapılan oylama sonrasında: 

KENT EKONOMİSİ MESLEK ODALARI KOMİSYONU 

Seda Beşir, Zekeriya Karaçengel, Necmettin Özkul, Enver İskenderoğlu, Adnan Aydın seçildi.

AK PARTİ GRUBU ADINA ERHAN NADİR KONUŞTU 

  Meclisin Kapanış kısmında AK Parti adına Erhan Nadir konuştu. Nadir, “Sahada ki yarışımız bitti. Vatandaşımızın bize verdiği emanet oyları korumak kollamak adına hizmet yarışına başlamış bulunuyoruz. 

ŞAHİN: SİZE DESTEK VERECEĞİZ

CHP Grubu adına Turgay Şahin, “Doğrusu buydu.. Aslında gündeme geçmeden önce söz hakkıydı yine de teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta yerel seçim yapıldı. Gerçekten Trabzon’a yakışır şekilde tüm siyasi partiler kendi adaylarını belirledi. Birlik ve beraberlikte bir seçim yaşadık. Bu konuda başta sayın valimiz ve güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. Trabzon’un markalaşmasında alacağınız tüm kararlarında yanınızda olacağımızı, meclise gelen tüm bütçe dahil size destek vereceğimizi taahhüt ediyoruz.  Yalnız yapacağınız yanlışlarda, popülist yatırımlarda açıkça size eleştirilerimizi yapacağız, bu konuda görüşlerimizi belirteceğiz. Son olarak sizden ricam şudur. Burada ki arkadaşların siyasi görüşleri her ne olursa olsun ortak paydamız Trabzon’a hizmet etmektir. Sizlerin de bizlere siyasi görüşlerle bakmamasını istiyorum. Atılacak adımlarda, tüm kararlarda oy birliği ile geçmesini isterim. Biraz önce ben bir önerge vermemin sebebi şuydu.  Demokratik katılım.. Ama demokratik katılımda ben şunu anlıyorum. Sadece benim partimden değil MHP’den, İYİ Partiden bir tane hiç olmazsa orada bulunması şu açıdan faydaydı.. Komisyonlarda gelecek olan kararlar mecliste oylanacağı için bizde bunlardan bi haber olmamış oluruz. Ben şuanda bu meclisin 5 yıllık maratona giriyor. Bu çalışmalar Trabzon ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

İYİ PARTİLİ ÇAKIROĞLU: SİZİN SÖYLEMİNİZDEN CESARET ALARAK

 “Büyükşehir Belediyesinin Trabzon adına, Trabzon’un markalaşmasına, tarihi değerlerin korunmasına geleceğe marka şehir bırakma adına tüm çalışmalara yanı inançla destek vereceğimizi beyan etmek istiyoruz.  Demokratik katılım, istişare kültürü, sürekli bu söylem var. Dilleniyor. Bugün ki sizi ziyaretimizde sizin söyleminizden cesaret alarak 2 arkadaşımızı komisyonlara önerdik. Komisyonlarda muhalefetten arkadaşlar olsaydı. Bir yıl sonra tekrar bu günlerde yeni seçimler yapılacağı zaman AK Parti grup başkan verilinden komisyonlara hangi arkadaşınızı üye olarak verecekseniz diye sorusunu bekliyoruz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARADI Meclis Başkan Vekillerinin oylamaları yapıldığı sırada Başkan Zorluoğlu bir telefon eldi. Meclis Başkanlığnıın hemen arkasında ki platforma geçerek burada telefon ile konuşan Başkan Zorluoğlu, ardından ise yeniden yerine geçerek oturdu.  Başkan Zorluoğlu, burada meclis üyelerine yaptığı açıklamada kendisini arayan ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Erdoğan’ın meclis üyelerine selam söylediğini ifade eden Zorluoğlu, başarı dileklerini ilettiğini söyledi. Zorluoğlu, “Biraz önce arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı.. Sizlere iyi çalışmalar başarı dileklerini iletmemi istedi” dedi. Meclis üyeleri de bu sözlere alkışlarla karşılık verdi.