Trabzon Büyükşehir'de Halk Bayramlaşmasına Bakan Turhan'da Katıldı
Trabzon'da halk bayramlaşması, Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi binasında yapıldı.  Halk bayramlaşmasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Garnizon komutanı Ercan Pürsünlü, AK Partili Milletvekilleri Muhammet Balta, Dr.Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Av.Salih Cora, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr.Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar,Trabzon Eski Milletvekili Av.Ayşe Sula Köseoğlu,Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,ve diğer  İlçe Belediye Başkanlarının yanı sıra çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar bayramlaşmaya katıldı.

 

Halk Bayramlaşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Bakan Turhan'ı makamında ağırladı. Burada konuşan Bakan Turhan, "İlk defa sizinle böyle bir ortamda hasbihal etme imkanını yakaladık. Bayramlar, dargınlıkları gidermektir, sevgi, saygı ölçüsü içinde insanların bir biriyle kucaklaşması, kalbi duygularla hayata devam etmesidir. İnşallah bizde bundan sonra dargınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı, tüm insanlar olarak ve mücadelesini verdiğimiz siyasi davanın içindeki bireyler olarak görevliler olarak, hep birlikte omuz omuza güçlerimizi birleştirerek yürüteceğiz” dedi.

BAKAN TURHAN;ÜLKEMİZE KARŞI TAARRUZ YAPILDI!

  Bakan Turhan, ülkemizin kritik günlerden geçtiğine vurgu yaparak, “ Biliyorsunuz ülkemiz çok kritik günlerden geçiyor. Bugüne kadar da bu millet tarih boyunca çok büyük badireler atlattı. Sıkıntılar atlattı. Büyük savaşlar geçirdi. Fakat çağımızın yöntemleri ile yapılan savaşlara karşı bugüne kadar yine kendi asaletinden gelen genlerinde olan devlet şuuru, bir birlik beraberlik şuuruyla savuşturmaya devam ediyor. Bundan 1 – 2 hafta önce sayın Cumhurbaşkanımızın burada olduğu günde ülkemize dünyadaki bazı finans kuruluşları ve onun arkasındaki güçler tarafından saldırı taarruz yapıldı. Bu taarruzu hükümetimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımızın yönetimi ve sağlam idaresiyle özellikle yine hemşerimiz olan Hazine ve Maliye Bakanımıza teşekkür ediyorum. Gece sabaha kadar bütün dünyayı izleyerek , takip ederek bu saldırıyı tavizsiz, hasarsız şekilde savuşturdu. Bazı ufak tefek sıkıntılar yaşandı yaşanmadı değil.  Ama saldırıyı yapanlar daha ağır darbeler alarak bu saldırıdan geri çekilmek durumunda kaldılar. Bu bitti mi bitmeyecek. Biz var olduğumuz müddetçe, bu bölgede, coğrafya dersini bilenler fakat tarihi olmayan, tarih bilgisi olmayanlar, tarihten ders almayanlar bu saldırıları yine acımasız şekilde yapacaklar. Biz buna karşı hükümet olarak hazırlıklıyız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım. Bir birimizin destek olalım, bir birimizin eteğinden çekmeyelim, ayağının altına bilye atmayalım mayın döşemeyelim” dedi. Bakan Turhan, sözlerini şu şekilde noktaladı: Ülkemizin her köşesinde, sınırlarımızın ötesinde güvenlik güçlerimiz büyük mücadele veriyorlar. Şuanda İçişleri Bakanımız Cizre’de. Dün de oradaydı bugün de bölgede. Orada mücadele eden askerlerimizle birlikte beraber. Her bakanımız kendi işiyle meşgul. Biz de acizane olarak bugün bir hemşeriniz olarak sizlerin yanındayız. Bundan sonra da yanınız da olacağız. Bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz”