İBaşvuruda uygun şartları sağlayan kişiler ise uygulamalı mülakata alınacak. Bu duruma da örnek veren Başkan Zorluoğlu, otobüs şoförü alınacaksa, bu kişiye gerçekten otobüs sürdürülecek diye açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2020-24 5 yıllık Stratejik Planı, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Oy verilmesi öncesinde meclis üyeleri Stratejik Planla alakalı görüşlerini dile getirdi.
CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, kendisinin daha önce ki belediye meclisi üyeliklerini hatırlatarak 3. kez Stratejik Plan onayladığını kaydetti. Şahin,  geçmiş dönemde belediyelerin Stratejik Planlarını meclislerden geçtiğini ancak hiç birinin uygulanmadığını ifade ederek, “Şeffaflık… Şu belediyede 2 bin 399 yanlış hatırlamıyorsam personel çalıştırılıyor. TİSKİ hariç…

 
Hemde istihdam yapacağız diyorsunuz, istihdamı belediyede yapın. Buraya işçi alınırken bizde burada meclis üyesiyiz. Hiç haberimiz olmadı. Şeffaflık bu olmamalı. Hesap verilebilirlik bu olmamalı. Hepimizin gayesi bu memlekete hizmet..” dedi. istihdam konusunu açıklık getiren Başkan Zorluoğlu ise, belediyede ihtiyaç duyulan birimlere yeni personel alınacağını açıklarken, işe alım sisteminde yapılan değişiklikleri aktardı. Büyükşehir Belediyesinin bir istihdam aracı olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Zorluoğlu, “İstihdamla alakalı olarak daha önce açıkladım, yine açıklıyorum. Büyükşehir Belediyesi bir istihdam aracı olarak asla görülmemelidir. Bizde kesinlikle böyle görmüyoruz. Büyükşehir Belediyesi sadece kendi ihtiyaç duyduğu personeli, şeffaf bir şekilde almayla mükellef bir kuruluştur” diye konuştu. 
ALIMLAR WEB SİTESİNDE BAŞVURULAR OLACAK
Bazı birimlerde personel ihtiyacı bulunduğunu ve buralara işçi alımı gerçekleştireceklerini kaydeden Zorluoğlu, “Bazı alanlarda personel ihtiyacımız var. Bunu yaparken şu an çalışmasını yaptırdım. Arkadaşlar hazırladılar. Alacağımız personelin, nitelikleri, başvuru şartları hepsi hazırlandı. En son benim süzgecimden geçti. “Bir kaç tane noktasını değiştirin” dedim. Değiştiriyorlar, bana getirecekler. Ve Web Sitemizde yayınlayacağız. Başvuru şartları uygun olanlar, öyle kuyruk olmasın diye Web Sitesinden başvuracaklar.  Kurum içinde komisyon kuracağız. Bu başvuruları, başvuru şartlarını taşıyıp taşımaması yönünde değerlendirilecek. Başvuru şartlarını taşıyanları ayrıca belirleyeceğiz. Bunlarla ilgili uygulamalı bir mülakat yapacağız” diye konuştu. 
OTOBÜS ŞOFÖRÜ ALINACAKSA, OTOBÜS KULLANDIRILACAK
Uygulamalı mülakatı somutlaştırarak anlatan Zorluoğlu, ““Belediye otobüs şoförü alacaksak, şartları beli. Buna başvuracaklar. Belediye Otobüs Şoförlüğü için, şartları uyanları test ettikten sonra bunlara gerçekten otobüsü sürüp süremediklerini bakmak üzere uygulamalı bir sınav yapacağız. 
Bunun neticesinde de belediyemiz için en faydalı olacağına inandığımız personeli alacağız. Bundan sonra ki personel alımı politikamız şeklimiz budur. Bunu buradan hem sizlere hem kamuoyuna açıklamaktan bende mutluluk duyuyorum” diye konuştu.