Trabzon Botanik, Cumhurbaşkanımızın şehrimize ve bölgemize hediyesidir
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com


 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapım çalışmalarına devam edilen Trabzon Botanik’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ve bölge illerine hediyesi olduğunu söyledi.

Yılsonunda hizmete açılması planlanan Trabzon Botanik’in, Trabzon’un marka değerlerinden birisi olacağına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botanik dünyada dikkat çeken botaniklerden birisi olarak çok önemli bir isim yapacaktır. 103 bin metrekaresi ve oluşturacağı ürün çeşitliliği, bölgenin bütün özelliklerini yansıtması ve üniversitelerin ilgili birimlerine öğretim alanı gibi hizmet edebilecek olmasıyla yükselen bir yıldız olacaktır” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA TRABZON HALKI

ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Bu büyük eserin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon ve bölge illerine hediyesi olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon’a 30-40 yıldır botanik talep edilmesine rağmen bu güzel hizmet bu şehre kazandırılamamıştı. Trabzon Botanik, şuanda da bölgemizde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a ve bölgemize hediyesidir. Sayın Cumhurbaşkanımız, başbakanlığı döneminde bu projeyi kendilerine arz etmemiz sonrasında, ‘bu araziyi Trabzon Büyükşehir Belediyesine tahsis ediniz. Trabzon’un önemli marka değerlerinden birisi olacağından Trabzon halkına o alanı hediyeye ediyorum’ diyerek Çamoba’daki arazinin tahsisinin yapılmasını bizatihi Milli Emlak Genel emir ve tensip etmişlerdir. Trabzon halkı adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu yılın sonunda açacağımız Trabzon Botanik ses getirecektir” diye konuştu.