Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ataman'ın yönettiği meclis gündemi doluydu.

 Mecliste birçok konu görüşülürken İmar ve Bayındırlık komisyonundan gelen maddenin görüşüldüğü sırada şehit isimlerinin sokaklara verilmesi müzakere edildi.

1999 Yılında vatani görenini yaptığı sırada gazi Olan İbrahim Demirci’nin Akçaabat ilçesinde bir sokağa verilmesi görüşmeleri sırasında söz alan CHP’li Meclis üyesi Turgay Şahin “Şair diyor ki, bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Bu şehit kanlarıyla yoğrulmuş ve kurulmuş bir Cumhuriyet. Bunlar çok. Bunlara meclis olarak fazla yanaşmamamız gerekiyor. Çünkü bunun önünü alamayız. O zaman her cadde ve sokağın ismi şehit ve gazi olmak zorunda” dedi. 

NUMARALI SOKAKLARA VERİLSİN

İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu ise, “Bu isimleri sadece şehit olduktan sonra ki süreçte, durum yeniyken bir duygusallıkla yapıyoruz ama bunun arkasını getirme noktasında çok sağlıklı refleksler olmadığı ortada. Bunların isimlerinin yazılmış olduğu tabelaların, bakımları, onarımları, kaliteleri tartışma konusu. Bakıyorsunuz üst geçitlerden aşağı isimler duygulandırıyor ama tabelalardan pas akıyor. Bunların elden geçirilmesini öneriyorum. Trabzon şehri ülkemizin içinde yıllardır içinde bulunduğu ve bulunacağı jeopolitik önemi dolayısıyla bu evlatlarını kaybetmeye devam edecek. Bu kaçınılmaz bir gerçeğimiz bununla yaşamayı öğrendik. Boztepe Mahallesinde birçok sokağımızın ismi numarayla verilmiş. Bu numaralı sokaklara, şehitler mahallesi gibi oluşturulup toplu olarak bu isimlerin orada verilmesi yaşatılması çok daha doğru olur diye düşünüyorum” dedi.

MHP Grubu adına söz alan meclis üyesi ise, “Bizler sıcak yatağımızda uyurken, sokaklarımızda gezerken o şehit olan kardeşlerimiz ecdadımız bizi soğukta karda kışta savunuyorlardı. Şehitlerimiz bizim tacımız şehitlerimiz varsa biz de bugün varız” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman ise, “Şehitlik ve gazilik konusunda Türkiye Cumhuriyeti devleti katiyen hamaset yapmıyor. Şehit ailelerine Türkiye Cumhuriyeti kadar sahip çıkan başka bir dünya ülkesi yok. Hem şehide hem yakına ki aile fertlerini önemli oranda kamu görevlisi olarak atanması söz konusu. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim çok ciddi hassasiyetimiz var. Ancak bir hususu arkadaşların not almasını istiyorum. Özellikle üst geçitlerde ki Şehit tabelaları ile ilgili Sayın Çakıroğlu’nun söylediği şey dikkatimizi çekiyor. Özenli davranılması gerekiyor. Sayın Şahin’in söylediği şeyi hemen topyekûn ‘Hayır böyle değildir’ deme şansımız yok. Bu memleket, çiçek adlarıyla, sporcu adlarıyla da şehit adlarıyla da yaşatılmalı. Sadece şehit olanı değil, gazi olanın da kıymetinin biliniyor olması fevkalade iştir” ifadelerini kullandı.