Suiçmez; Kadın hakları mücadelesi; kadının insan haklarının sağlanması mücadelesi yanında, temelinde emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir.
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmaması nedeniyle bugün dünyanın her yerinde ve ülkemizde kadınlara yönelik ayrımcılık ve şiddet giderek artmaktadır. Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik ayrımcılığın ve şiddetin artmasını endişeyle izliyoruz. Bu artışta kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik yasaların ve sözleşmelerin tartışmaya açılmasının, kadına karşı ayrımcılığı destekleyecek toplumsal, yönetsel ve siyasal ortamın yaratılmasının etkisi yadsınamaz.
İstanbul sözleşmesi, 6284 sayılı kanun ve yoksulluk nafakasına yönelik tartışmaların son bulması, tam tersi bu sözleşme ve yasaların tam olarak uygulanması için gerekli yasal ve pratik çözümlerin ortaya konulması devletimizin görevidir.
Trabzon Barosu olarak her zaman olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden aldığımız güç ile; kazanılmış kadın haklarından vazgeçmeyeceğimizi ve kadının İnsan Haklarının sağlanması için hak talepli mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyor, dünyanın ve ülkemizin her yerinde bu mücadeleyi yürütenleri dayanışma ruhuyla selamlıyoruz.
Av. SİBEL SUİÇMEZ TRABZON BAROSU BAŞKANI