BASIN AÇIKLAMASI
 
Korona Virüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda riskli yerlerden biri olarak kabul edilen Adliyelerde bir dizi önlemler alınmıştır. Bu önlemler nedeniyle;
 
1- Trabzon Merkez ve İlçelerdeki Adliyelerde Hukuk ve Ceza Mahkemelerindeki davalar acil ve tutuklu işler dışında 30.03.2020 tarihine kadar ertelenmiştir,
 
2- İcra Dairelerinde zorunlu işler dışında talepte bulunulmaması kararı alınmıştır,
 
 
3- Önlem olarak Adliye Binası ve Baro Binamız dezenfekte edilmiş, Adli Yardım başvuru alımı 15 gün ertelenmiştir,
 
4- Staj eğitimine ara verilmiş, Stajyerlerimiz idari izinli sayılmıştır,
 
 
5- Baromuzda hizmet vermeye nöbetçi personel sistemine geçilerek devam edilmektedir,
 
6- Adliyede personel sayısı azaltılmış, Adliye binamızın giriş kısmında masalar kurularak görevli personel tarafından vatandaşın bilgilendirilmesi sağlanmaktadır.
 
Vatandaşımızın hak kaybına uğramaması için UYAP üzerinden gönderilen
E-Tebligatların durdurulması ve 10.03.2020 tarihinden olağanüstü dönem sona erinceye kadar Adli ve İdari Yargıda tüm sürelerin durdurulmuş sayılması için gerekli yasal düzenlemenin yapılması için Trabzon Barosu ve 74 Baro Adalet Bakanlığı’na talepte bulunulmuştur.
 
Virüsün yayılma süreci nedeniyle vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça Adliyelere gitmemelerini talep ediyoruz.
 
Dayanışma ve anlayışla bu süreci en az zararla geçireceğimize inanıyor, halkın sağlık hakkı ve haber alma hakkı kapsamında ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından zamanında ve doğru olarak bilgilendirilmesinin vatandaşların endişesini gidereceğini belirterek, herkesi evde kalmaya .