Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vermişolduklarımücadele ile 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'la ,19. yüzyılın sömürgeciliğine ilk darbeyi indirilmiş, ülke topraklarımızıgeri alınmışve Türk tarihinde yeni bir dönemi başlatılmıştır.
30 Ağustos 1922 tarihli zafer sadece Türk tarihi için önemli bir dönüm noktasıolmamış, ezilen, sömürülen, emperyalizm tarafından zincire vurulan ulusların sömürgeciliğe karşıçıkmaları, özgürlük ve bağımsızlık için kararlıbir mücadeleye girmeleri için de bir başlangıç olmuştur.
Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığıiçin verilen eşsiz mücadele sonucunda kazanılan bu zaferle tüm dünyaya Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlık duygularının ne kadar güçlü olduğu gösterilmiştir.
Bugün bizler de vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığıiçin aynıazim ve kararlılıkta olduğumuzu ifade ederken; bir kez daha Türk Bayrağıaltında
özgürce yaşamamıza olanak sağlayan ve bu destanıyazan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Silah cı'-kadaşlarınıminnet ve saygıyla anıyoruz.