Trabzon Barosu'ndan Kılıçdaroğlu saldırısına kınama

 Trabzon Barosu, bugün yaptığı yazılı bir basın açıklaması ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı. 
Trabzon Barosu, baro başkanı Sibel Suiçmez imzası ile yayınlanan yazılı bir basın açıklaması aracılığı ile, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. Basın açıklaması 

  21.04.2019 tarihinde CHP genel başkanı sayın kemal kılıçdaroğlu'na katıldığı şehit cenazesinde yapılan saldırıyı ve linç girişimini kınıyor, sayın kılıçdaroğlu’na ve ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Bu saldırı barışımıza, demokrasimize ve hepimize yapılmış olup, saldırıyı basit bir olay gibi değerlendirmek mümkün değildir.         

 Bu ülke; bu ülkenin acıları ve sevinçleri hepimizindir. Milli ve manevi değerler bir ulusu bir arada tutar. Bu değerleri birleştirme, bütünlük, kardeşlik, barış için kullanmayıp, tam tersi ayrıştırma ve düşmanlık için kullananlar ülkemize en büyük kötülüğü yapmaktadırlar.           

Dün gerçekleşen linç girişimini bireysel ve münferit bir saldırı olarak kabul etmek mümkün değildir. Saldırı öncesine ve sonrasına bakıldığında bu sürece bilinçli bir şekilde gelindiği anlaşılmaktadır.           

Hiç bir siyasi ikbal ülkemizin birlik – bütünlüğünden ve geleceğinden önemli olamaz. Ülkemizi yönetenlerin ve siyasilerin; toplumu ayrıştıracak, kin ve nefreti körükleyecek dil kullanmalarının bu ülkeye geçmişte ne bedeller ödettiği ortadayken; bundan ders almayıp, nefret ve ayrıştırma dili kullanma yönündeki ısrarcı tutumları toplumumuzu bölmeye, birlik ve bütünlüğümüzü yok etmeye hizmet etmektedir. Bu nedenle önce siyasiler kullandıkları dili ve siyaset yapma usluplarını değiştirmeli ve toplumsal barışı sağlayacak açıklamalar yapmalıdırlar.           Halkımızı kin ve düşmanlığa sevk ederek, ülkemizde karışıklık çıkarmak için planlanan ve uygulanmaya koyulan linç girişimi tüm yönleriyle araştırılmalı, sorumlular, failler, azmettirenler ve organize edenler biran önce yakalanarak, yargılanmalıdır. Hukuki süreç hızlı ve etkin bir şekilde yönetilmeli, kamu vicdanı rahatlatılmalıdır.   

Bu süreçte herkesin barış, birlik, beraberlik dilini kullanmasını, ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları ortadan kaldırmak için itidalli olmasını diliyoruz.           

Trabzon barosu olarak, toplumumuzu ve ülkemizi bölmeye, ayrıştırmaya yönelik her türlü eylem ve söylemin karşısında dayanışma içinde olarak; cumhuriyetimizin kurucu ilkelerinden, evrensel hukuk kurallarından; temel hak ve özgürlüklerden taviz vermeden; barışın, demokrasinin ve hukuk devletinin egemen olduğu bir ülkede yaşama umudunu gerçekleştirmek için üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi kamuoyuyla saygıyla paylaşıyoruz.