Trabzon Barosu Amerika Birleşik Devletlerini ve İsrail'i Kınadı 

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Barosu Başkanı Av.Sibel Suiçmez İmzalı bir Bildiri Yayınlayarak Amerika Birleşik Devletlerini ve İsrail Hükümetini şiddetle kınadı İşte O bİLDİRİ.
Av.Sibel Suiçmez 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü başkent olarak kabul ederek, Kudüs’te 14.05.2018 tarihinde Büyükelçilik açması Birleşmiş Milletler kararlarına ve uluslararası hukuka açıkça aykırıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nin hukuksuz, bölgenin barışını bozan ve bölgede istikrarsızlığa yol açacak bu karar ve davranışı kınıyoruz.

Uluslararası hukuka aykırı olarak Kudüs’te A.B.D Büyükelçiliğinin açılmasına karşı gösteri yapan Filistin halkına yönelik İsrail’in yapmış olduğu katliamı kınıyoruz. Sivil halka yönelik sistematik ve yaygın öldürme uluslararası hukuk kapsamında insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

Haklı davasında Filistin halkının yanında olduğumuzu ifade ediyor; bölge barışını tehdit eden hukuk dışı davranışlarını sona ermesi için Amerika Birleşik Devletleri’ne ve insanlığa karşı işlediği suçu durdurması için İsrail Devletine bir kez daha çağrı yapıyoruz.