Tonyalılardan Eğitime Katkı Etkinliği 

Tonyalılar Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği tarafından düzenlenen “Eğitime Destek Etkinliği” Tonya Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, kurum amirleri, dernek eski başkanları, dernekten burs alan öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliğe, kemençe sanatçısı Ayhan Oğuz ve Sait Uçar’da verdikleri konserlerle renk kattı.  
Dernek Başkanı Trabzon Milletvekili Salih Cora yaptığı konuşmada 1997 yılında zor şartlar altında kurulan derneğin gelinen noktada büyük aşamalar kat ettiğini vurgulayarak, her yıl Tonyalı üniversite öğrencilerine burs verdiklerini bu yıl bu sayının 155’e çıktığını ifade etti. Cora ayrıca, “Derneğimize kuruluşundan bu güne kadar destek veren herkese şükranlarımı iletiyorum. Artık kendimize ait bir mülke sahip, sosyal yardımlar ve kültürel faaliyetler yapabilen en önemlisi üniversite öğrencilerimize burs verebilen örnek bir sivil toplum kuruluşu haline geldik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından dernek yönetimi tarafından yılın Tonyalısı seçilen iş adamı Ali Kemal Gürdal’a plaket, dernek eski başkanları ile derneğe katkı sunan iş adamlarına teşekkür belgesi, geçen yıl üniversiteye yerleştirme sınavında Trabzon 1'incisi, Türkiye 919'uncusu olan  Şeyma Paşaoğlu' na da bir belge verildi.
Kemençe sanatçısı Ayhan Oğuz eşliğindeki halkoyunları gösterileri ve konuk sanatçı Sait Uçar'ın türküleriyle renklenen programda Tonyalıların horon gösterisi görülmeye değerdi.
Etkinlik sonunda dernek yönetimi tarafından sanatçı Sait Uçar ve ekibine Türkiye'nin en iyi tereyağı olan Tonya tereyağı takdim edildi.