Kadıralak Yaylası’ndaki mavi yıldız çiçeği bölgeye değer katarken, ilçede yapılan Çanikdere yürüyüş yolu ve Erikbeli Yaylası’nda hizmet vermeye başlayan Foleya Mountain Resort Hotel bölgenin turizmine önemli katkı veriyor.

Tonya ilçesinde yeni yatırımlarda bir yandan hız kesmeden devam ediyor.

Karasu Mahallesi içerisinde bulunan ve Büyükliman bölgesinde tek balık üretim tesisi olan, Arslan Alabalık Tesisleri, modern yapılanmaya giderek müşterilerine hizmet vermeye çalışacak.

Arslan Alabalık Tesisleri sahibi Cemil Arslan, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) hazırlayıp sunduğumuz proje kabul edildi. Önümüzdeki günlerde yatırama başlayacağız.” dedi.

1 milyon 250 bin TL maliyeti olan projenin %65’lik kısmı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından karşılanacak. %35’lik kısmı da yatırımcı tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Turizm yatırımlarının hız kesmediği Tonya’da, turizmden daha fazla pay almak için kabuk değiştirmeye hazırlanıyor. Arslan Alabalık Tesislerini sahibi Cemil Arslan, ''İnşallah, önümüzdeki günlerde yatırıma başlayacağız. Projemiz TKDK’nın onayından geçti, fakat koronavirisü yüzünden çalışmalara başlayamadık. Hedefimiz en kısa zamanda tesisi yapmaktır. Turizm alanında yatırımlara destek olup ilçemizin markalaşmasını artırmak için elimizden geleni yapacağız. ” diye konuştu. Arslan, öncelikli hedeflerinin bölgeyi kalkındırmak olduğunu dile getirdi. Yapılacak olan modern bir tesiste tüm sosyal olanakların olacağını kaydeden Arslan; “Çok meşhur; yayla, vadi, şelale, yürüyüş yolu var ilçemizde. Fakat bunları turizm amaçlı iyi pazarlayamıyoruz. Bu alanların turizm amaçlı şekillenmesi güncellenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor. '' ifadelerini kullandı.