TOKİ’nin başına Trabzonlu İnşaat Mühendisi, Sürmeneli M. Ergun Turan getiriliyor.

Trabzonlu Erdoğan Bayraktar ile yıldızı parlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na Bayraktar’dan sonra Haluk Karabel getirilmiş fakat Karabel beklenileni verememişti. Başbakan Erdoğan TOKİ’nin başına yine bir Trabzon’lu getirme kararı aldı.

48 yaşındaki Turan Trabzon belediyesi eski başkan yardımcısı Hüseyin Turhan’ında amcasının oğlu olan Ergun turan TOKİ başkanlığına getirildi. Turan İstanbul Güngören Belediye Başkan Yardımcılığı görevi yaptıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkanlığı’nın yanında İmar Komisyonu başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.

Ergun Turan Kimdir? 

1967 yılında Bakırköy’de doğdu. İlk, orta, lise tahsilini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1999-2004 ve 2009 Yerel Seçimlerine Güngören ilçesinden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Bu süreçte Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İBB İmar Komisyon Üyeliği ve Başkanlığı, İBB Encümen Üyeliği, İBB Meclis 2.Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir. 1989 yılından beri inşaat ve dış ticaret işiyle iştigal etmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.