Yapılan müzakereler sonrasında Trabzon'da suya yüzde 12 civarında zam yapıldığı belirtildi. Buna göre Trabzon'da yeni su fiyatının ham haliyle birlikte 3.85 TL'den, 4.31 'ye çıktığı belirtildi. Bu fiyatta vergiler vs.. gibi ücretler dahil olmadığı kaydedildi. Ancak buna karşın Trabzon'da bir çok mahallede bulundukları bölgelere göre yüzde 50 oranında indirimler uygulanıyor.


Trabzon Büyükşehir Belediyesinin en büyük iştiraklerinden biri olan, Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi 2020 Yılı 2. olağan Genel Kurulu bugün devam etti. 
Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen 8 maddenin görüşüldüğü Genel Kurulu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman yönetti.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurulda ilk olarak TİSKİ'nin 2021 yılı Mali Yatırım Programı görüşülerek karara bağlandı. 
Ardından ise 2021 Mali Yılı Performans Programı, Tarfiler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği görüşüldü. 
Bu maddeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, borcunu ödemeyen vatandaşlarla ilgili yönetmelikte yer alan, Borcunu ödemeyen abonelere aşağıda ki yaptırımlar uygulanır. Fatura bedellerini bildirimde belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemeyen abonelerin suları kapatılır" maddesini hatırlatarak en azından bu ibarede "Konutlar hariç" ibaresinin koyulmasını istedi. 
Bunun üzerine Başkan Vekili Ataman, bu maddenin bütün belediyelerin yönetmeliğinde bulunduğunu hatırlatarak, Tüm belediyelerin uygulamalarında bu uyarı mevcut. Ancak hümanist yaklaşımız meclise net olarak düşmüş olalım" dedi. 
KONUTLARA ZAM YAPILMASIN
2021 Yılı Mali Yılı Tarife Cetvelinin görüşülmesinde yine söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, tarife cetvelinde suya yapılan zamda, konutların çıkarılmasını istedi. Şahin, "Vatandaşın içtiği suya yüzde 12 zam yapılıyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Pandemi başladığında bu meclis tatilen girmişti. Biz ne yapıyoruz bindiğimiz dalı kesiyoruz. Vatandaşa diyoruz ki arkadaş pandemi devam ediyor, yıkanma evinde, hijyen olma biz size pahalı su verelim. Benim önerim, 18 ilçe başkanımız var. Bu tarifie geçerken siz neredeydiniz. En azından zam yapılmasın önerim var. Konutlarda 4.31 yapıldı. Konutlarda hiç zam yapmayın" diye konuştu. 
İSTANBUL, TRABZON'UN 2 KATI KADAR ZAM YAPTI
Bunun üzerine Başkan Vekili Ataman, "Şalpazarı'nın Beşikdüzü'ne kadar olacak sulama projesinin bedelini 385 yıl su parası ödediğinde proje bedelini halen daha finanse edemiyorsunuz. Bunlar bedel arama.. Ama bunlar yapılacak. Yüzde 12'lik zammı çok önemli zam olarak görmeyin. Siyaset yapıyorsunuz haklısınız. Geçen yıl da eleştirdiniz. İstanbul Belediyesi, Trabzon Belediyesinin 2 katı kadar zam yaptı. TİSKİ bu işleri yapacak. Ben bütün düşüncelerinizi saygıyla karşılıyorum.
Bu işler maliyetli işler. Para gerektiren işler. Bir tarafndan gölet lazım, içme suyu lazım, bir taraftan zam yapmayın. Böyle ekonomi yok" dedi.  
İSTANBUL, ANKARA'DA OLSA SÖYLERDİM
Şahin ise, "Burada oturduğum müddetçe siyaset yapmam. İstanbul, Ankara'da olsa aynı şeyleri konuşurum. Bundan 3-4 gün önce Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bütçesini onayladık. 300 Milyon borç istemesine rağmen onayladık" ifadelerini kullandı. 
İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner ise, "Ben Gelir tarifisendi ke cetvelde yüzde 10'luk artış ön gördük. 12'yi 10 yapabilir miyiz? Bende konutlarda ki su zammının yapılmamasını öneriyorum" dedi. 
Madde Genel Kurulda, oy çokluğu ile kabul edildi.
İŞTE KONUTLARDA İNDİRİM YAPILAN İLÇE VE MAHALLELER
Yapılan bu zamlara karşın, Trabzon'da il genelinde belli mahalleerde suya indirim uygulanıyor. 
Buna göre: 
banner1845
Ortahisar İlçesinde: Çukurçayır, Pelitli, Yalıncak, Çağlayan, Akoluk, Uğurlu, Yeşilova, Gürbalık'da Yüzde 50, 
Maçka İlçesi genelinde yüzde 27, Esiroğlu ve Atasu Mahallelerinde yüzde 57.66
Akçaabat İlçe Genelinde yüzde 4.68, Akçakale,, Akçaköy, Akpınar, Darıca, Derecik, Doğanköy, Dörtyol, Işıklar, Kavaklı, Mersin, Söğütlü, Şinik, Yıldızlı Mahallerinde yüzde 50, 
Vakfıkebir İlçe Genelinde yüzde 7.53, Yalıköy Mahallesinde yüzde 50, 
Beşikdüzü İlçe Genelinde yüzde 7.53, Türkeli, Yeşilköy Mahallelerinde yüzde 50, 
Çarşıbaşı İlçe Genelinde yüzde 7.53, 
Yomra İlçe Genelinde yüzde 10.65, Kaşüstü, Oymalıtepe, Özdil Mahallelerinde yüzde 50, 
Arsin İlçe Genelinde yüzde 10.65, Atayurt, Fındıklı, Yeşilyalı yüzde 50, 
Araklı İlçe Genelinde yüzde 10.65, Çankaya, Erenler, Yeşilyurt Mahallerenide yüzde 50, 
Sürmene İlçe Genelinde yüzde 10.65, Çamburnu, Ormanseven, Oylum, Yeniay Mahallelerinde yüzde 50, 
Of İlçe Genelinde yüzde 10.65, Ballıca, Bölümlü, Çcumapazarı, Eskipazar, Gürpınar, Kıyıcak, Uğurlu Mahallelerinde yüzde 50, 
Tonya, İlçe genelinde yüzde 46,14, İskenderli Mahallesinde yüzde 61.04, 
Düzköy ilçe Genelinde yüzde 46.14, Akyut, Çalköy, Çayırbağı Mahallelerinde yüzde 61.04, 
Köprübaşı İlçe Genelinde yüzde 46.14, Beşköy Mahallesinde yüzde 61.04,
Dernekpazarı İlçe Genelinde yüzde 46.14, 
Çaykara İlçe Genelinde yüzde 46.14, Ataköy, Karaçam, Taşkıran, Uzungöl Mahallelerinde yüzde 61.04, 
Hayrat İlçe Genelinde yüzde 46.14, Balaban Mahallesinde yüzde 61.04, 
Şalpazarı İlçe Genelinde yüzde 46.14, Geyikli Mahallesinde ise yüzde 61.04 oranında indirim yapıldığı kaydedildi. 
Ayrıca bu ilçe ve mahallelerde bulunan iş yerlerine de benzer oranlarda indirim yapıldığı görüldü.