TEV Başkanı Hasan Melek Bağışlarınızı Bekliyoruz 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com


 Türk Eğitim Vakfı Trabzon Başkanı Hasan Melek Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Basının karşısına çıktı. Başkan Melek'e TGC Başkan Yardımcılarından İpek Cansel Şahin ve TEV Müdürü Eşlik Etti. 

Türk Eğitim Vakfı merhum Vehbi Koç’un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 hayırsever tarafından 4 Mayıs 1967 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Kurucuların arasında iki de hayırsever hemşerimiz bulunmaktadır .Bunlardan biri Nazım Ofluoğlu diğeri de Niyazi Şahinbaş’tı.

Vakfın kuruluş amacı insan kaynaklarımızı bilgi üreten ve kullanan konumuna getirmektir. En önemli yaklaşımı ise insanlarımızın çağdaş Türkiye idealine ve insanlığın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla olanaklarını yöneltecekleri ortamların hazırlanması olmuştur.

TEV olarak başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlere eğitim bursu vermek,ülkemizin geleceğinde rol oynayacak liderlik vasfı taşıyan daha çok gence üstün başarı bursu vermektir.Türk Eğitim Vakfı bünyesinde hizmet vermekte olan TEVİTOL’de daha fazla üstün yetenekli genci eğiterek,gözetilmesi gereken bu potansiyeli ülkemize kazandırmaktır.Trabzon’da mevcut olan kız öğrenci yurdu sayımızı artırmak,ülkemizin ihtiyaç duyulan her köşesinde ilk öğretim okulları,öğrenci yurtları,öğretim merkezleri açmak,sosyal sorumluluk projelerine destek vermektir.

Bu yıl kuruluşunun 50. Yılını kutladığımız TEV’nın 50 yılda yaptıkları;

230.628 yurtiçi bursu

1800 yurt dışı bursu,

27 eğitim tesisi,

176 üstün başarı bursu,

TEV kaynakları;

Hibe yoluyla yapılan bağışlar,vasiyet bağışları,TEV çelenkleri,mutlu ve özel gün kartları,şahıs ve kurum bağışları.

Son 3 ayda ülkemizin geleceğini eğitimde gören gönlü yüce hemşerilerimizden 4 bağış aldık.Kendilerine bir defa daha teşekkür ediyor,şükranlarımızı sunuyoruz.

Bağışçılarımız;

Prof.Dr.Ayşenur Ökten, Sevan Balyemez, Salih Gazioğlu ,Beyhan Ülgen’dir.

Hasan F. MELEK

TEV Trabzon Şube Başkanı