BAKAN PEKCAN AĞIRLADI

TESOB Başkanı Metin Kara ve 2016 yılında Türkiye'nin Ahisi seçilerek Trabzon esnaf ve sanatkârını gururlandıran terzi Emine Coşkuner, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabul Töreni öncesinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret etti.

Başkan Kara, Adıyaman, Kırklareli, Denizli ve Konya birlik başkanları ve ahilerle birlikte Bakan Pekcan’la görüştü.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDEKİ KABUL TÖRENİNE KATILDILAR

TESOB Başkanı Metin Kara ve Yılın Ahisi Emine Coşkuner, daha sonra Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni’ne katıldı. Başkan Kara, törende Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken’le de bir araya geldi.

TESOB Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkâr şehri Trabzon’u Ankara’da temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “2016 yılında terzilik yapan Emine Coşkuner'in ardından 2017 yılında kayık ustası Ali Saraç büyüğümüz Türkiye'de Yılın Ahisi seçilmişti. 2019 yılında da keşan dokumacısı Ayşe Saka kardeşimiz Türkiye'de Yılın Kalfası seçilerek hepimizi gururlandırdı. Trabzon'un esnaf ve sanatkârlarıyla her zaman gurur duyduk ve duymaya da devam edeceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni vesilesiyle gittiğimiz Ankara’da bakanlarımızla bir araya geldik” ifadesini kullandı.